I kampen mod nikotinen: Nu forbydes e-cigaretter

02/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Regeringen vil tage kampen op mod e-cigaretterne, én gang for alle

Mest læste i dag

Tirsdag går den australske regering ind i deres største krig mod tobaksindustrien i mere end et årti, skriver Se og Hør.

Regeringen “down under” vil nemlig fra dags dato forbyde dagligdags brug af e-cigaretter landet over.

Formålet med det effektive forbud, er at bremse den alarmerende stigning i brugen af de populære e-cigaretprodukter blandt teenagere.

Forbuddet lyder specifikt på afskaffelse af alle tilgængelige e-cigaretter, der ofte indeholder frugtsmag. Ydermere kommer der også forbud mod import af e-cigaretter til landet.

Den eneste undtagelse af forbruget af de populære e-produkter, er ved fremvisning af recept, men også her bliver det et krav, at nikotin niveauet sættes ned.

- Lige som det var tilfældet med (tobaks)-rygning, så har de store tobaksvirksomheder fundet sig et andet vanedannende produkt. Det er viklet ind i en skinnende indpakning og tilsat smage for at skabe sig en ny generation at nikotinafhængige, siger Mark Butler, der er sundhedsminister.

Selvom mange ser e-cigaretter som et sundere alternativ til smøgerne, ser den australske regering den stigende interesse for de smagfulde røgprodukter som en trussel.

I fremtiden kan e-cigaretterne kun købes på de australske apoteker.