Idømt 1.800 års fængsel: Derfor kalder verdenen udenfor ham for "helt"

19/09/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Privat
Straffen matcher ikke forbrydelsen, for det burde ikke betragtes som en forbrydelse, lyder meldingerne.

Mest læste i dag

Kriminalitet er komplekst, og det er selvfølgelig aldrig acceptabelt at bryde loven eller skade andre. Nogle gange kan baggrunden for en forbrydelse dog kaste lys over, hvorfor den fandt sted.

Historien om Christopher Bennett er en hjerteskærende beretning om en ung mands drastiske valg, som for evigt ændrede hans liv. Det var i juli 2003, da Bennett, blot 18 år gammel, traf en beslutning, der ville forme hans skæbne.

Han befandt sig i hjemmet hos sin stedfar, Vincent D. McDorman, og skulle til at forlade stedet efter at have indsamlet nogle penge, han skyldte.

Men pludselig hørte han gråd komme fra et af sine småsøskendes værelser. Det var hans lillesøster, der dengang var fem år gammel, der græd. Bennett gik ind på værelset og stod over for en hjerteknusende scene: McDorman, hans stedfar, begik seksuelle overgreb mod den lille pige.

Overmandet af raseri og fortvivlelse mistede Bennett besindelsen og husker kun, at han greb en pistol og affyrede et skud, der tragisk endte med at tage McDormans liv.

Bennett erkendte sin forbrydelse og blev efterfølgende idømt tre livstidsdomme plus yderligere 600 år i fængsel, hvilket samlet set udgjorde en straf på 1.800 år.

Som voksen betragter Bennetts søstre ham som en sand helt, der befriede dem fra et mareridt af overgreb. De mener, at han reddede dem fra et liv fyldt med smerte og frygt og kæmper nu for hans løsladelse.

Der er endda blevet oprettet en Change.org-petition for at skabe opmærksomhed omkring Bennetts sag og søge retfærdighed fra guvernøren i Virginia. Derudover har hans historie spredt sig globalt, hvor folk mener at hans straf langt fra matcher hans gerning. Mange ønsker ham sågar løsladt, og har pålagt ham titler som "helt" og "redningsmand".

I et interview med Dr. Phil fortæller søsteren om den rystende håndtering af forbrydelsen og straffen.

Du kan se klippet her:

Anbefalet til dig