Ansat gør chokerende fund på IKEA-toilet

03/12/22 08:50

carl

Foto: Shutterstock
Den internationale møbelforhandler er igen kommet i modvind, efter en IKEA-ansat har fået overvågningskameraer i loftet på et toilet

For et års tid siden fik en IKEA-afdeling i Frankrig en millionbøde, efter at være blevet opdaget i at have udspioneret deres medarbejdere. Nu er den så gal igen.

Den svenske møbelkæde har nemlig igangsat en undersøgelse, da en ansat er stået frem med information om, at vedkommende har fundet kameraer på toiletterne i IKEAs distributionscenter i Peterborough. Det skriver Independent.

De fundne kameraer var skjult bag et panel i loftet, hvorfor de altså ikke var monteret på en sådan vis, at de var tydeligt synlige for de ansatte. Derimod blev de udelukkende opdaget som følge af strømafbrud, da det fik den ansatte til at opdage et infrarødt lys i loftet.

Naturligvis besluttede den ansatte sig for straks at slå alarm, hvilket har ført til, at det er blevet afsløret, at der tilbage i 2015 blev installeret overvågningskameraer på toiletterne.

Det vil sige, at kameraerne har hængt bag panelerne på toilettet i seks år.

Fundet af kameraerne har bragt IKEA i modvind, da flere ansatte har reageret kraftigt på opdagelsen. Ifølge Independent tager IKEA dog opsætningen af kameraerne i forsvar.

"For at opretholde en sikker arbejdsplads for alle medarbejdere blev der i 2015 installeret overvågningskameraer i loftet på toiletterne, i garderobeskabene og i gangene foran," fortæller en talsmand for IKEA til Independent.

IKEA hævder derudover, at kameraerne ganske vist har været monteret på toiletterne på deres distributionscenter i Peterborough, men at de ikke har været i brug. På trods af dette har de besluttet at reagere på kritikken, og har derfor fjernet dem alle.

"Vi har fuld forståelse for, at dette kan skabe utryghed,  og vi tilbyder derfor støtte til vores medarbejdere på stedet," lyder det også fra talsmanden.