Indfører aldersgrænse: Her skal du være 18 år for at købe æg

14/9/20 11:48

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Normalt er det tobaksvarer og alkohol, som udløser at der skal forevises legitimation. Hos en købmand er det nu æg, som du skal være 18 år, for at købe.

Det lyder i manges ører helt skørt, at indføre aldersgrænse på køb af æg - men ikke desto mindre er det netop blevet indført, hos en købmand i Lindome syd for Göteborg. Det skriver Newsner.com.

Der er en god grund til at der er blevet indført aldersgrænse på køb af æg er, i den seneste tid har byen nemlig oplevet en række tilfælde, af bizart hærværk. 

Gentagne gange har borgere i byen oplevet at ungdomsbander har kastet æg på ejendomme, busser og biler i området omkring købmanden. Derfor har købmanden nu valgt at tage sagen i egen hånd, for at undgå at de unge laver hærværk i området.

‘Vi holder af vores lokale miljø og derfor sælger vi i øjeblikket kun æg, til dig som er fyldt 18 år.’ Står der på en seddel på butikkens hylde med æg.

Købmand Linda Dahlin fortæller til svenske P4 at de gerne så, at æggene ikke blev brugt til hærværk - men derimod madlavning. 

“Der er ungdomsbander, der køber æg og så tror vi ikke, de vil bruge æggene til madlavning, hvilket vi selvfølgelig gerne ville have,” siger hun til radioen. 

Hun understreger dog at det naturligvis først og fremmest er gældende, hvis man kommer flere unge ind i en gruppe, som vil købe æg.

Skjult agenda

Hun håber også at skiltet er med til, at gøre mere end blot, at afholde de unge fra at købe æg. Hun håber at skiltet også kan være med til, at få voksne til at tale med deres børn om det der sker i området. Butikken har indtil nu udelukkende fået positiv respons på deres skilt.

“Vi vil naturligvis gerne sælge æg, men ikke hvis formålet er at gøre noget dumt med æggene,” siger hun.

Kultur- og fritidsadministrationen i Mölndal arbejder også på at stoppe hærværket og opfordrer forældre i området til arbejde med deres børn og unge, så de forstår at hærværk kan få alvorlige konsekvenser.