Jane raser: Aflyser køreprøve, fordi bilen var "for beskidt"

09/12/20 10:01

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En mor raser på vegne af sin søn, der fik køreprøven aflyst, efter den var betalt.

En 17-årig, der på grund af corona-nedlukninger har ventet i månedsvis på sit kørekort, var - ifølge hans mor Jane - ulykkelig, da hans køreprøve blev aflyst i sidste øjeblik. Det skete, fordi den sagkyndige mente, at hans bil var "for beskidt" til at prøven kunne gennemføres. 

17-årige Leo Sargent var sidste fredag klar til at starte sin køreprøve ​​i en 14-år gammel Ford Fiesta. Planen blev dog aflyst, da sagkyndige kiggede ned i den 17-åriges fodbrønd og stoppede prøven øjeblikkeligt. 

Det fortæller Leos mor, Jane Sargent, fra den engelske by Morningthorpe nær Norfolk til avisen The Mirror. Moderen fortæller yderligere, at hun ellers selv var gået ud morgenen før køreprøven og havde sikret sig, at bilen var pletfri. Det mente sagkyndig dog ikke. 

Var betalt

Ifølge Jane så tog han en klud frem, kørte den en tur i fodbrønden og fortalte så hendes søn, Leo, at testen var afslutten, fordi bilen var "for beskidt". Det gjorden den 17-årige ulykkelig. 

Han havde betalt 500 kroner for det prøveforsøg, men derudover har det også taget måneder overhovedet at få lov til at gå op til en køreprøve, da England har været igennem en række nedlukninger og stramninger af de gældende corona-restriktioner. Det er blandt andet gået ud over køreskolerne, fortæller hans mor til The Mirror. 

I England har man mulighed for at bruge sin egen bil til køreprøven. Det kritiserer moderen nu. Hun mener nemlig, at de sagkyndige stiller alt for høje krav til, hvordan bilerne ser ud indvendigt. 

”De forventer dybest set, at du har en helt ny bil for at tage testen," siger hun, inden hun uddyber sin egen søns køreprøve: 

”Der var en smule mudder i fodbrønden, da vi ankom, men vi bor på en gård, så der er ikke meget, vi kunne gøre ved det. Det er en gammel bil, så det bliver lidt slidt."

Nu håber familien, at Leo kan komme op til en ny køreprøve inden nytår. De håber desuden at få pengene tilbage for den køreprøve, der blev aflyst.