Jeannette købte bamse på loppemarked: Du falder bagover, når du læser hvor meget hun solgte den for

01/04/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Hansons Auctioneers
Jeannette opdagede først røverkøbet hun havde begået, da hun satte bamsen på auktion.

Mest læste i dag

Et uventet fund på et loppemarked i den walisiske by Monmouth forvandlede Jeannette Davies' beskedne investering på 130 £ omkring 1.100 kroner) til en imponerende gevinst.

Ved at stole på sin mavefornemmelse erhvervede hun to bamser, som viste sig at bære en skjult skat af historisk og finansiel værdi.

"Jeg havde bare en følelse - en mavefornemmelse. Jeg syntes, han lignede en Steiff-bjørn, et mærke, der kan være værdifuldt. Nogle gange tager man bare en risiko, og jeg er glad for, at vi gjorde det," citerede auktionshuset "Hansons" den glade køber på sin hjemmeside.

Efter at have opdaget bamsen på et loppemarked sammen med sin søn, Kyle Johns, tog Davies' intuition hende gennem en rejse, der endte i en triumferende auktionsdag.

"Vi har været på loppemarked i Monmouth hver lørdag i årevis, men vi har aldrig fundet noget så værdifuldt (...) Mor var overbevist om, at bjørnen måske var speciel, men jeg var ikke så sikker, "fortalte Kyle.

Foto: Hansons Auctioneers

Derimod legetøjets oprindelige ejer, en kvinde i 70'erne, vidste tilsyneladende ikke om dens værdi. Bamsen, der havde tilhørt hendes bedstefar i 60 år, blev solgt sammen med en anden bamse for et beløb, der snart skulle vise sig at være en brøkdel af dens sande værdi.

Efter at have delt et billede af bamsen på Facebook, blev Kyle oversvømmet med beskeder fra folk, der anerkendte dens værdi. Det førte til, at han kontaktede Charles Hanson, ejeren af "Hansons Auctioneers", og en kendt figur i britiske antikvitetsshows.

Bamsen blev senere identificeret som en sjælden 1905 centersyet kanelfarvet Steiff-bamse af Janet Rawnsley, en bamseekspert hos Hansons Auctioneers.

"Dette er en bamse af enestående sjældenhed for enhver seriøs samler af Steiff-legetøj, et kendt tysk mærke. Kanelbamser var en sjælden produktion og dyrt legetøj mellem 1905 og 1908," bekræftede Rawnsley.

Bjørnen, der besidder en mohairfrakke, originale støvleknapøjne og et påsyet smil, blev solgt for i alt 4.985 pund (knap 43.500 kroner) til en privat budgiver, hvilket gjorde det til en dag at huske for Davies og hendes søn.

Anbefalet til dig