Kan du ikke sove? Sådan falder du hurtigere i søvn

Udland
Lamarr-G/YouTube
YouTube-brugeren har delt en håndfuld tips med sine følgere, der har taget godt imod dem.

Lige nu læser andre også

Vi har alle haft nogle nætter, hvor man bare ikke kan falde i søvn, og det er uanset hvor mange får, man tæller.

Den manglende evne til at falde i søvn synes også at ske, når man har mest brug for det, herunder når man ved, at næste dag bliver hektisk, eller hvis man bare forsøger at indhente noget søvn efter en hård weekend.

Du kan føle, at du kunne sove i et år, men det virker som om, at hjernen bare ikke vil slukke, hvorfor man ender med at vende og dreje sig hele natten - eller at man ligger med sin telefon for at fordrive tiden. 

Lamarr fortæller, at man dog aldrig skal ty til sidsnævnte, og at det er en "fejl, som alt for mange begår". 

Han forklarer, at det blå lys fra eksempelvis telefonen eller fjernsynet, "narrer hjernen til at tro, at det er dag", hvorfor man har svært ved at falde i søvn.

Foto: Lamarr-G/YouTube

Lamarr-G, hvis YouTube-side er dedikeret til "dele idéer og tips til at forbedre dig som menneske", deler i sin video tre tips til at hjælpe folk med at falde i søvn, hvoraf det første er at "afskære sig fra den digitale verden" en time før sengetid.

Han anbefaler, at man indstiller en alarm, så man ved, hvornår man skal lægge telefonen ned.

Han fortæller herefter, at man bør "nedsænke sig i varmt vand", så man takket være blodet, der stiger op til hudens overflade, vil få overskydende varme til at fordampe, når man træder ud af vandet. 

Dette vil medføre en nedkølende fornemmelse, hvilket sender en besked til hjernen om, at det er tid til at sove.

Lamarr-G/YouTube

Slutteligt anbefaler Lamarr-G, at man lytter til beroligende musik på 14 Hz eller mindre, fordi det skulle bidrage til afslapningen og dermed få dig til at falde hurtigere i søvn. 

I stedet for at bruge din telefon til at indstille musikken foreslår YouTuberen, at du investerer i en støjmaskine.

"Jeg mener, at søvn er meget vigtig for vores generelle velbefindende, og jeg tror ikke, at folk respekterer det nok," siger Lamarr-G.

Anbefalet til dig