Kate afslår: Siger nej til dronningen

08/10/20 10:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Afslaget fik formentlig dronningen til at spærre øjnene op.

Forfatteren af en ny bog påstår, at hertuginde Kate afslog den første invitation, som den - på daværende tidspunkt - kommende kongelige modtog fra dronning Elizabeth. Og det var ikke hvilken som helst invitation, fortæller britiske The Independent

Det er historikeren Robert Lacey, der fortæller historien i forbindelse med udgivelsen af hans nye bog Battle of Brothers. Bogen beskæftiger sig med det britiske kongehus, men omdrejningspunkt er i særlig grad forholdet mellem prins William og prins Harry, der - ifølge vedvarende rygter - ikke er lige så rosenrødt, som det plejede. Lacey har desuden arbejdet på Netflix-serien The Crown, hvor dronning Elizabeths tid på tronen er omdrejningspunktet. 

En af historierne fortæller om første gang, dronning Elizabeth inviterede hertuginde Kate med til familiens traditionsrige julefejring på godset Sandringham. 

 

Prins William mødte Kate Middleton i 2001, da de begge studerede på det skotske universitet The University of St Andrews. Der gik ikke lang tid, før turtelduerne flyttede sammen. Allerede i 2002 fik de fælles adresse. I første omgang dog i et bofællesskab sammen med nogle fællesvenner. Deres fælles historie var dog sat igang. 

I 2006 tog dronning Elizabeth initiativet. Hun inviterde hertuginde Kate til at deltage i familiens traditionsrige julefrokst, der hvert år finder sted på Sandringham. Dronningen blev formenlig en smule overrasket over svaret. Den på daværende tidspunkt kun 24-årige kommende hertuginde svarede, ifølge forfatteren til bogen Battle of Brothers, rungede nej. Hun tilføjede desuden, at hun først ville deltage i fejringen af julen, når hun var forlovet med prins William. 

Efter en kort tid fra hinanden, kunne prins William og hertuginde Kate i 2010 offentliggøre, at de var blevet forlovet. Og så sagt som gjort. Året efter - i december 2011 - deltog det kommende regentpar begge to i julefrokosten på Sandringham.