Kendt supermarked afpresset: Puttede metal i babymad

12/8/20 10:30

Sarah Steenfeldt

To mødre nåede at finde metalstykker i maden til deres børn. Foto: Shutterstock.com
De fleste kunne altid godt bruge et par ekstra håndøre - nogle er bare mere kreative i deres forsøg på det end andre.

Mødre som finder metalstykker i maden til deres baby og trusler om at sprøjte en væske med metalstykker ind i babymaden - og til slut et krav om at betale 1,5 millioner pund, for at undgå det. 

Det lyder som en film, men det var ganske virkeligt for supermarked giganten Tesco, det skriver BBC.

En 45-årig britisk mand truede Tesco med at sprøjte væske med metalstykker ind i supermarkedets babymad, hvis ikke de betalte ham den svimlende sum på 1,5 millioner pund, som svarer til en sum på over 10 millioner danske kroner. 

Faktisk nåede to mødre at finde metalstykker i maden, som de var i færd med at give til deres børn.

Anklageren fortalte i retten at metalstykkerne stammede fra afklippede baberblade. 

Den 45-årige mand er derfor tiltalt for at forsøge at gøre sig selv rig, ved at afpresse Tesco - for hvis ikke Tesco betalte manden, ville deres fødevarer tage blive ødelagt. 

Fik ikke nok penge for mælk

Den 45-årige mand som er landmand, kunne fra vidneskranken fortælle at motivet var at han følte sig underbetalt af Tesco. Han leverede nemlig mælk til supermarkedet. Han fortalte også at det ikke kun var ham som følte sig underbetalt, men at de var en gruppe på flere som delte samme følelse.

Derfor var hans plan at han ville fortæller supermarkedet hvilke varer der havde fået indsprøjtet de farlige metaller, hvis Tesco betalte ham med bitcoins.

I en mail til supermarkedet har landmanden ligeledes skrevet at han ville sprøjte salmoneller og kemikalier ind i babyprodukter, hvis ikke han blev betalt.

Det er ikke kun i supermarkeder den 45-årige landmand skabte røre, han er også tiltalt for at have truet og afpresset en bilist for 150.000 pund, efter et skænderi i trafikken. Men han nægter sig skyldig i alle anklager.