Kinesisk storby i stor sejr over corona: Nul nye smittede

Wuhan har trukket et stort es hjem. Foto: Shutterstock

Det seneste døgn har den kinesiske storby Wuhan - hvor coronavirus udsprang - haft nul nye smittede.

Torsdag morgen er der en rigtig god corona-nyhed fra Kina. For første gang siden coronavirussens begyndelse er nul personer det seneste døgn registreret som smittede i Wuhan. Den kinesiske storby er som bekendt epicenter for smitten. Det var her, hvor coronavirussen gik i udbrud på et af byens mange madmarkeder, hvor dyr, mennesker og alverdens råvarer er presset sammen på meget lidt plads. 

Det er en opgørelse fra Kinas Nationale Sundhedskommision, der torsdag morgen viderebringer den gode nyhed. 

Det fortæller CNN.

Læs også

Helt nye tal: Seks personer nu døde af corona - Antallet af smittede vokser

Nedlukning fortsætter trods god nyhed

Et døgn uden smittede er dog ikke ensbetydende med, at hverdagen nu kan vende tilbage til Wuhan. Det fortæller Li Lanjuan, direktør for det statslige seruminstitut i Kina. 

"Hvis der ikke bliver indrapporteret nye tilfælde de næste 14 dage, vil nedlukningen gradvist kunne ophæves, siger Li Lanjuan, direktør for det statslige seruminstitut, til lokale medier."

Udviklingen har været på vej i noget tid. I de seneste uger er smitten i Wuhan blevet betydeligt mindrre. Myndighederne har registreret omkring ti eller færre tilfælde. Dog er torsdag første gang, at der slet ikke er nogle smittede at spore. 

I hele Kina er der registreret 34 smittede det seneste døgn, men ingen af dem bor i landet, så noget tyder på, at Kinas strikse foranstaltninger for at dæmme smitten ind har fungeret. 

Læs også

Lagde du mærke til detaljen i dronningens tale? - derfor lød den bekendt

 

 

 

Læs også