Kommer med dyster udmelding om corona-vaccine

08/10/20 08:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Forskerne bag vaccinen mod COVID-19 er løbet ind i problemer.

Mange steder i verden arbejder videnskabsfolk og forskere hårdt på at finde en vaccine, der kan gøre beskytte mennesker imod coronavirus. Der har både været tale om en vaccine fra Rusland og USA, ligesom man også arbejder på en virus i England. Særligt den engelske er ventet med spænding, da den bliver udviklet i et samarbejde mellem det prestigefyldte universitet Oxford University og den globale medicingigiant AstraZeneca. Nu ser det dog desværre ud til, at verdensborgerne må holde afstand lidt længere. 

Vaccinen er nemlig løbet ind i problemer. Det fortæller The Mirror. Det er en månedslang pause i arbejdet med at få gennemtestet virussen, der nu kan få en trist sideeffekt. Netop arbejdet med at teste, at virussen ikke har nogle ubehagelige bieffekter kan være langvarigt, men er nødvendigt, hvis vaccinen skal godkendes af sundhedsmyndigherne i en række lande. Heriblandt Danmark. 

Kan forsinke vaccinen

Pausen har skabt forsinkelser i arbejdet. Konkret betyder det, at en række frivillige - der har sagt ja til at lader forskerne teste virussen på sig - har fået det første prik, men muligvis ikke kan få det næste, som elælers var planlagt. Ifølge The Times, så skyldes forsinkelsen, at de amerikanske myndigheder har ført en undersøgelse, der skulle afsløre eventuelle bieffekter af vaccinen. Det er dog blot den seneste forsinkelse. Arbejdet med vaccinen blev ligeledes lukket kortvarigt ned i september, da en af de frivillige blev syg som følge af indsprøjtningen. 

Særligt ventetiden har ført til frustration blandt de 30.000 frivillige forsøgskaniner.

"Nu sidder vi bare og venter som små laboratoriemus," fortæller en anonym frivillig til The Times.