Kommune beordrede julelys fjernet: Så tog lokalsamfundet til genmæle

Af: Mie M.B

|

15/12/2023

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
De nye tilføjelser til installationen har været årsag til ordren

Mest læste i dag

Det var det omvendte af julestemning borgerne i Wirral fik at mærke tidligere på måneden, da den nedslående ordre fra kommunen lød på, at de mange julelys, der var blevet installeret og monteret i den berømte rundkørsel Moreton Cross, skulle fjernes. Dekorationerne er finansieret af Moreton in Bloom, en lokalsamfundsgruppe, der gennem årene har samlet donationer fra beboere for at sprede juleglæde i området. Det skriver mediet GBN.

Wirral Borough Council forklarede beslutningen om nedtagningen af julelysene med trafiksikkerheden, og Moreton in Bloom fik besked om at fjerne lysene inden for 24 timer eller pådrage sig omkostninger fra kommunen. Efter en forgæves anmodning om yderligere oplysninger fra myndighederne kontaktede lokalsamfundsgruppen en lokalrådsmedlem, Angela Davies, der formidlede kommunens bekræftelse af, at lysene skulle fjernes.

Rådet hævder, at lysene udgjorde en risiko for fodgængere og forhindrede bilister i at se fortovet, da visse barrierer designet til at lette synligheden ved rundkørslen var blevet dækket. Traditionen med at pynte rundkørslen har eksisteret i flere år, men årets tilføjelse af flerfarvede lys udløste ordren om at fjerne lysene.

På sociale medier udtrykker beboerne deres frustration og kritik af kommunens beslutning. Mange støtter Moreton in Bloom og mener, at lysene faktisk forbedrer trafiksikkerheden ved at gøre stedet mere synligt og indbydende. Lokalsamfundsgruppen søger nu gennem en tredjepart en risikovurdering af lysene og har anmodet kommunen om at dele deres egen risikovurdering og bekymringer i overensstemmelse med informationsfrihedsloven.

Rådet fastholder, at kravet om fjernelse kun gælder for lysene på barriererne og ikke andre dele af juleudsmykningen. Borgerne er dog fast besluttet på at kæmpe for at bevare julelysenes glans ved Moreton Cross Roundabout.

Anbefalet til dig