Kong Charles ramt af stor sorg: Har mistet familiemedlem

31/12/22 08:58

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Storbritanniens konge, kong Charles, er blevet ramt af en stor sorg. Han har nemlig mistet sin fætter.

Hans kongelige højhed Maximillian af Baden, der var tysk markgreve, er gået bort.

Maximillian af Baden var leder af det tidligere regerende Hus af Baden, der i dag er fyrsteligt. Derudover var han fætter til den britiske kong Charles samt søn af prinsesse Theodora af Grækenland og Danmark.

Torsdag morgen gik den filantropiske og militært dannede markgreve bort. Ifølge B.T. oplyser Huset af Baden på sin hjemmeside, at han torsdag morgen sov stille ind. Det skete på hans slot Schloss Salem, der ligger i Salem i den sydlige del af Tyskland.

Maximilian af Baden, hvis fulde navn var Maximilian Andreas Friedrich Gustav Ernst August Bernhard, blev født den 3. juli 1933, hvorfor han blev 89 år.

Efter hans død, er det hans søn, den tidligere arveprins markgreve Bernhard af Baden, der tager over i rollen som overhoved for det fyrstelige hus, som Maximilian af Baden har været overhoved for siden 1963.

Fyrstehuset Baden herskede fra år 1112 over Storhertugdømmet Baden, hvilket de gjorde helt frem til 1918, hvor monarkiets afslutning i Tyskland med novemberrevolutionen satte en stopper for dette. Storhertugdømmet Baden er i dag kendt under navnet Baden-Württemberg.

På Huset af Badens hjemmeside fremgår det, at der vil blive afholdt en begravelsesceremoni for den afdøde, men også en privat begravelse, hvor det kun vil være familie, venner og politiske repræsentanter, der vil være inviteret.

Der er endnu ikke blevet fastlagt en dato for hverken begravelsesceremonien eller for den efterfølgende private begravelse.

Ved sin død efterlader markgreve Maximilian af Baden sig sine fire børn, Marie Louise, Bernhard, Leopold og Michael, som han fik med sin hustru, ærkehertuginde Valerie af Østrig. Derudover efterlader han sig også fire børnebørn.