Kongehus ramt af sag om seksuelle krænkelser

04/11/20 15:30

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Kongefamilien har været nødt til at forholde sig til, at de er havnet midt i en sag om seksuelle krænkelser.

Kongefamilien i Sverige er nødt til at forholde sig til en sag om seksuelle krænkelser. Det er ikke et medlem af kongefamilien, der er tale om, men derimod kongehusets stjernekok, som anklages for seksuelle krænkelser. Det skriver flere svenske medier.

Den 54-årige Stefano Catenacci, der er en af de mest kendte kokke i Sverige, har siden 2012 haft ansvaret for de store kongelige banketter og gallamiddage.

Kongelige gallamiddage er dog ikke det eneste, han har at forholde sig til for tiden. Han skal nemlig også forholde sig til alvorlige anklager om seksuelle krænkelser.

Det svenske medie Expressen skriver, at flere unge kvinder har følt sig seksuelt krænket af ham i flere år. Samtlige anklager kommer fra piger, der er eller har været ansat i den store hotel- og restaurantkoncern Nobis, hvor Catenacci selv er partner.

Ser med alvor på sagen

Det svenske kongehus har været hurtige til at forholde sig til sagen.

"Jeg har læst artiklen og de oplysninger, der præsenteres og selvfølgelig ser vi med alvor på, hvad der skrives i artiklen," fortæller kommunikationschef Margareta Thorgren til Expressen med henvisning til hovedartiklen i Dagens ETC. Det skriver BILLED-BLADET.

Catenacci nægter alle anklager, og har valgt at politianmelde Dagens ETC for grov bagvaskelse. Sådan lyder det fra hans advokat Hanna Lindblom.

Angiveligt skulle krænkelserne have fundet sted på den velrenommerede restaurant Operakällaran i Stockholm. Her har Catonecci været chefkok, og krænkelserne skulle primært være foregået før 2017.

Er en vigtig person for kongehuset

Ifølge Karin Lenmor, der er kongelig ekspert på Expressen, er Catenacci meget tiden blevet en vigtig person for den svenske kongefamilie. Ligeledes er han blevet en god ven af kongefamilien.

Han har blandt andet stået for de store middage ved både kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup, og ved prinsesse Madeleine og Chris O´Neills bryllup. Han har også stået for middage ved både kong Carl Gustafs 70-års fødselsdag og Nobelmiddage på slottet.