Kræftoverlever død med corona: Familien er forfærdede, efter at have fundet ud af, hvordan hun blev smittet

Foto: Shutterstock.com

En 82-årig kvinde, der vandt kampen mod kræft, er død med corona, efter hun blev smittet af en ven, der valgte at skjule sin positive coronatest.

Barb Bartolovich besluttede sig for at mødes med en gruppe venner for at spille kort. Hun besluttede sig, da det kom frem, at alle var vaccineret mod coronavirus, herunder hende selv.

Det fortæller hendes barnebarn, Lauren Nash, ifølge Metro.

"Nogen besluttede, at det at teste positiv for coronavirus er noget, de kan skjule. Den eneste måde, vi fandt ud af det, er, at personen krøb til korset efter bedstemor blev syg," sagde Lauren til mediet WXYZ.

82-årige Barb Bartolovich blev indlagt på hospitalet, hvor hun kort efter blev lagt i respirator. Desværre døde hun den 21. december på Mercy Health-St Elizabeth Health Center i Boardman, Ohio. Hun havde et svækket immunsystem efter at have overlevet blodkræft.

Hendes barnebarn var forfærdet, da de fandt ud af, at bedstemoderens ven ignorerede risikoen for, at vedkommende kunne smitte de øvrige deltagere med den smitsomme virus.

"Jeg er bare forfærdet over, hvor vi er, og hvad der foregår, og at vi ikke tager hensyn til folks liv," lød det fra hende.

Lauren opfordrede også alle, der har symptomer på eller er testet positiv med coronavirus, om at 'undgå andre', og at man skulle gøre det 'af kærlighed'.

"Det er ikke det værd. Det er ikke værd at vide, at du har såret nogen, potentielt såret nogen eller dræbt nogen, fordi du vil ud og have det sjovt," lød det fra hende.

Barb Bartolovich efterlader sig sine fire børn og deres ægtefæller samt ti børnebørn og fem oldebørn, ifølge hendes nekrolog.

Hun var et aktivt medlem af kirken og lærte sine børn og børnebørn, at 'at kende hende, var at elske hende og at blive elsket af hende, var den mest specielle følelse i verden'.

"Hun er blevet taget for tidligt. Hun var bare alt for alle. Som alle siger: hvis du kendte Barb, var du elsket," sagde hendes barnebarn også.

Barb døde på et tidspunkt, hvor USA var hårdt ramt i antallet af daglige smittetilfælde på grund af Omikron-varianten. I Ohio ramte de en ny rekord på 20.598 daglige smittetilfælde nytårsaften.