Kræftsyg 19-årig hyldes: Brugte sine sidste dage på uselvisk gerning

Udland
Foto: Privat
Den 19-årige brugte sin opsparing og den sidste tid, han havde her på jorden, til at starte en GoFundMe-kampagne for at give en seksårig, han aldrig havde mødt, mulighed for at modtage kræftbehandling.

Mest læste i dag

En teenager i Wales startede en fantastisk støtteaktion for at samle penge ind til den seksårige Jacob Jones, så han kunne modtage kræftbehandling i USA, samtidig med at han selv blev behandlet kirurgisk og med kemoterapi for kræft.

Daily Mail skriver, at drengene kommer fra den samme landsby i Wales, men at de aldrig har mødt hinanden.

Lille Jacob havde været kræftfri i et år, da den begyndte at dukke op igen.

Men i løbet af blot få uger lykkedes det Rhys at indsamle 60.000 britiske pund til Jacobs behandling - svarende til omkring 530.000 kroner.

Da indsamlingen startede, var Rhys selv meget syg - han vidste, han ikke havde lang tid igen.

"Jeg vil donere penge til ham, mor. Han er kun seks år, men han har været syg i fire år. Jeg ville blive så glad, hvis noget kunne redde ham," sagde Rhys ifølge Daily Mail til sin mor fra hospitalssengen.

Foto: Privat

Rhys sendte også Jacob 1.000 pund - svarende til omkring 8.800 kroner - af sin egen opsparing for at hjælpe ham.

"Jeg ved, at der ikke kan gøres mere for mig nu," skrev Rhys på den GoFundMe-side, som han oprettede til Jacob.

"Men som et af mine sidste ønsker vil jeg gerne hjælpe Jacob med at bekæmpe denne frygtelige sygdom," kommer det efterfølgende.

Rhys døde den 8. februar 2022.

"Vores hjerter er knust, efter at vi har mistet vores søn, men de er fyldt med stolthed, fordi han trods sin egen diagnose også tænkte på andre mennesker," siger hans mor Daily Mail.

"Rhys, Jacobs helt, er desværre afgået ved døden. Vores tanker går til hans familie i denne svære tid. Flyv højt, Rhys. Du var en fantastisk helt for Jacob, og vi er alle så stolte af dig," skriver Jacobs mor i et opslag på Facebook.

Anbefalet til dig