Krigsveteran købte ur for 2300 kroner: Nu koster det mere end 4 millioner

04/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Urene fra Rolex er i høj kurs landet over. Foto: Shutterstock
En af deltagerne i De britiske antikskatte får sig et kæmpe chok, da han finder ud af, hvad et et Rolexur er værd.

Mest læste i dag

En amerikansk krigsveteran dejsede om sammen for rullende kameraer, da han deltog i det britiske tv-program Antiques Roadshow. Her fik han at vide, at et ur af mærket Rolex, som han købte i 1970’erne for den lave pris af 400 dollars - som svarer til 2.336,54 kroner i dag. Uret er midlertidigt steget eksplosivt i værdi, så det i dag er 4.727.100 kroner værd. 

Meldingen kom som et kæmpe chok for krigsveteranen, der aldrig nogensinde har gået med uret, som er et Rolex Oyster Cosmograph Reference 6263.

Han faldt straks om på jorden og viftede med arme og ben, imens vurderingseksperten fortsatte med at rose uret. Han fortalte bl.a., at der formentlig ikke eksisterer et mere velholdt eksemplar af netop det ur i verden. Uret bliver derudover også mere interessant af, at det er det samme, som stjerne-skuespilleren Paul Newman havde på i filmen Winning, som gør modellen til en ekstra stor favorit blandt ur-samlere. 

Et af de mest spændende ure i programmets historie

Krigsveteranen købte uret, da han var udstationeret med flyvevåbnet i Thailand i 1970’erne. Her havde han set en del piloter gå med Rolex og gik ud fra, at det var et godt mærke. Og det må man sige, at det har vist sig at være. 

“Jeg kan ikke takke dig nok for at have bragt mig en af de mest spændende ure, der nogensinde har været med i  De britiske antikskatte', og tak meget for din service,” fortalte vurderingseksperten til den ekstatiske krigsveteran, der knapt tror sit eget held. Det siger nemlig ikke så lidt. Tv-programmet har tryllebundet seere verden over siden 1977, så rosen fra vurderingseksperten vejer tungt. 

Programmet, som i Danmark sendes under navnet De britiske antikskatte, handler om at almindelige borgere kan få vurderet deres arvestykker og andre ejendele af professionelle vurderingseksperter, der kan fortælle om tingene rent faktisk har nogen værdi - udover affektionsværdien. I dette afsnit var programmets eksperter på besøg i byen Bonanzaville i West Fargo, som ligger i staten North Dakota. 

Du kan se klippet fra De britiske antikskatte lige her: 

 

 

Anbefalet til dig