Kronprinsesse smittet - Hele familien sendt i isolation

12/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Torsdag kom svaret retur på coronatesten - og det viste at kronprinsessen er smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

Torsdag blev både svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel testet positiv for coronavirus.    Parret gik allerede i isolation i onsdags, da kronprinsesse Victoria havde symptomer på forkølelse. Det skriver BILLED-BLADET.    Derfor er parret og deres to børn, prinsesse Estelle på ni år og prins Oscar på fem år, nu isoleret sammen.   Det svenske kronprinspar skulle torsdag aften have deltaget i en mindegudstjeneste, som blev sendt på svensk tv. I stedet deltog Victorias lillebror, prins Carl Philip og hans hustru prinsesse Sofia.

Kronprins Frederik med personlig melding

I de kommende tre dage, skal kronprins Frederik deltage i et yderst vigtigt møde. Han er nemlig igen i år, med i den årlige generalforsamling i Den Internationale Olympiske Komité - også forkortet som IOC.

I år er mødet dog noget anderledes end det normalt ville være. Det foregår nemlig virtuelt og alle deltagere er med over computeren hjemmefra - og kronprinsen er derfor ikke med fra Athen, som han ellers skulle have været.

På Kongehusets Instagram-profil har kronprinsen lavet et opslag om det kommende møde, hvor han i samme ombæring også sender en meget personlig besked. 

"Årets generalforsamling i IOC, som jeg deltager i over de næste tre dage, er netop begyndt. Under normale omstændigheder ville jeg have siddet på min stol i forsamlingen i Athen. Men ligesom sidste år foregår dette års forsamling virtuelt, og vi tjekker hver især ind hjemmefra," skriver kronprinsen og fortsætter:

"Sportens verden har som andre dele af samfundet været hårdt ramt. Betingelserne for at dyrke idræt og konkurrere på professionelt niveau har været yderst vanskelige og meget forskellige - afhængigt af hvor i verden, man har befundet sig."

En udfordrende tid

"Sammen med de øvrige IOC-medlemmer gør vi status over det forgange år og kommer til at drøfte sager, der har betydning for den olympiske bevægelses fremtid. Blandt andet skal vi evaluere de sidste fem års arbejde med grønne initiativer i sportens verden, herunder ambitionen om at gøre IOC og de Olympiske Lege klimapositive - på linje med Parisaftalen. Endelig kommer vi naturligvis ind på de særlige udfordringer, der stadig ligger efter sidste års udskydelse af sommerlegene i Japan," skriver kronprins Frederik.

Uanset hvordan De Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Tokyo kommer til at foregå, så er det noget som kronprins Frederik ser meget frem til.

"Men frem for alt ser vi frem mod De Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Tokyo senere på året. Det bliver uden tvivl en anderledes OL-oplevelse, uanset om man er foran eller bag skærmen, men den olympiske ånd lever videre, og personligt glæder jeg mig til at se atleter fra hele verden præstere deres ypperste. De går som mange andre gennem en udfordrende tid - og de fortjener stor respekt og anerkendelse," slutter han af.

De Olympiske Lege varer fra 23. juli til 8. august.