Køleskabet er ofte en overset del af husholdningsrengøringen, men ifølge eksperter er det en vigtig opgave, der ikke bør negligeres. Som tidligere nævnt på DinSide, kan køleskabet udvikle sig til en sand bakteriebombe, hvis ikke det rengøres regelmæssigt. Men hvad sker der, når den nødvendige rengøring tager en farlig drejning?
Eira Lie Jor, chefredaktør på Dagbladet, stod for nylig over for en ubehagelig overraskelse, da hun besluttede at give sit køleskab en grundig rengøring, skriver DinSide.
Det, der skulle have været en almindelig opgave, endte med en skræmmende episode.
"Jeg skulle bare vaske køleskabet og brugte nok for varmt vand. Mens jeg var i gang, smækkede det pludselig, og jeg havde ikke længere en køleskabshylde, men tusindvis af glasstykker spredt ud over hele køkkenet," fortæller hun og tilføjer: "Jeg fik lidt af et chok, kan man sige."
Heldigvis for Eira endte hun kun med et lille snit på fingeren, men situationen kunne have været langt mere alvorlig.
"Hvis jeg havde fået et glasstykke i øjet, kunne det være gået rigtig galt," siger hun.
Hvordan kunne det ske?
Nils Vibe-Rheymer, der er pressechef hos IKEA Norge, forklarer, at glassene, der anvendes i køkkener, er lavet af hærdet glas. Dette betyder, at de er designet til at fragmentere i små stykker inden for et bestemt område, hvis de går i stykker.
"Det er for at sikre, at hvis de går i stykker, vil de fragmentere i små stykker, ikke i skarpe glassplinter," forklarer han.
Ikea modtager ikke mange tilbagemeldinger om lignende hændelser, men Nils påpeger, at der er en naturlig risiko ved brugen af glas i hårde hvidevarer som køleskabe og ovnlåger.
"Det samme gælder for ovnlåger og lignende. Det er svært at sige, hvad der præcist er sket i denne sag. Det kan handle om temperaturændringer eller stød, der har forårsaget glassets brud," siger han og anbefaler kunderne at kontakte Ikeas hårde hvidevareservice for hjælp til bestilling af reservedele.