Kvinde brugte over 28.000 kroner på næseoperation: Nu har den kostet hende jobbet

11/3/23 09:51

Nicolai Busekist

Foto: Instagram
En finsk kvinde brugte mere end 28.000 kroner på en næseoperation, som nu er endt med at koste hende jobbet som model.

En finsk model og influencer har afsløret, at hun brugte mere end 28.000 kroner på en næseoperation, der i sidste ende medførte, at hendes næse 'kollapsede'.

Finske Henna har afsløret, at hun som barn skadede sin næse, hvilket gjorde, at hun havde svært ved at trække vejret gennem sit venstre næsebor. Derfor fik hun udført en operation, der skulle rette op på dette.

Den første operation resulterede i, at hun igen kunne trække vejret gennem sit venstre næsebor, men medførte en 'kosmetisk defekt' i form af en bule på hendes næse.

Efter at være blevet kontaktet at både fotografer og modelbureauer i 2020, besluttede hun sig for, at hun ville få fikset bulen på hendes næse. Hun troede nemlig, at det ville holde hendes karriere tilbage.

Henna besluttede sig for at besøge en klinik i Estland, hvor det var billigere, men hvor de også havde mere erfaring med operationen.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Hun hævder, at under sin konsultation, forsøgte direktøren på klinikken at overbevise hende om, at hun skulle gennemgå en komplet næseoperation, men dette afslog hun, og holdt sig til den oprindelige plan.

Hun blev opereret den 17. september 2020, hvilket kostede 3.490 euro (25.900 kroner), mens blodprøver og en coronatest medførte, at den samlede pris steg til 3.790 euro (28.200 kroner).

Efter operationen skulle hun være iført en stor plastikmaske i 15 dage, hvilket var en kende længere, end de forventede 7-10 dage.

Dagen efter operationen, vendte hun hjem til Finland, men det var ikke muligt for hende at rejse retur til Estland, da hun skulle have fjernet masken. Det blev hun forhindret i af coronarestriktionerne.

Klinikken gav hende ikke instruktioner om, hvordan hun skulle bære sig ad med at fjerne masken. Derfor forsøgte hun at blødgøre den ved hjælp af olie.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Det så ud til, at operationen var vellykket, indtil et par dage senere, hvor hendes næse blev hævet og inficeret. Finske læger gav hende antibiotika, men klinikken beskyldte hende blot for ikke at være vendt tilbage til Estland for at få fjernet masken.

To måneder senere begyndte hendes næse at falde sammen og se skæv ud. Hun har forklaret, at det også førte til store smerter, da hun kunne mærke, at den vred sig mod højre.

Den fejlslagne operation påvirkede hendes modelkarriere, da hun ikke længere fik jobs. Siden da er hun blevet influencer, og har fået en korrigerende operation, der har rettet op på skaden, hvilket har kostet 3.000 euro (22.300 kroner).

"Hvis det ikke er nødvendigt, så lad være med at gøre det. Hvis jeg havde vidst, at en lille procedure kunne gå så galt, ville jeg ikke have gjort det," fortalte hun til sine følgere på Instagram.

"Jeg er tilfreds med dette resultat, men jeg kan sige, at denne frygtelige oplevelse efterlod mig med et næsekompleks. Jeg bliver ved med at kigge på den og tager billeder hver dag for at se, om der er ændringer, men det har der ikke været."

"Selvom det er rettet nu, føler jeg stadig ikke, at jeg er 100% mig selv endnu. Det er en mærkelig følelse, at jeg nu kunne nyde at lægge make-up igen og tage pænt tøj på, men jeg bliver angst, hver gang jeg gør det. Det var noget, jeg elskede at gøre, før den første klinik ødelagde min næse."