Kvinde deler skræmmende oplevelser: Sådan var det at blive født ind i en kult

11/2/23 17:03

Henrik Rothenbücher

Foto: @koles_place/TikTok
En TikTok-bruger har fået tusindvis af følgere ved at dele historier om at være født ind i en polygamisk kult, der blev ledet af hendes far.

Nicole Mafi, som er et eks-kultmedlem, er datter af Paul Kingston, som er leder af en kult kaldet "Ordenen" eller "Kingston-gruppen". Denne kult er udsprunget af den almindelige mormonkirke.

Gruppen blev grundlagt i 1930'erne og har længe haft en stærk tilstedeværelse i Utah, hvor Mafi fik sin opvækst.

Mafi har ofte fortalt sine tilhængere, at hun ikke helt, hvor mange børn hendes far har, men hun anslår, at antallet ligger "mellem 200 og 300".

Hun siger også, at han har 27 koner, hvoraf hendes mor var "kone nummer fem".

TikTok-brugeren fortæller i en af sine videoer, at hun forlod kulten for mere end 10 år siden og har siden fundet en mand og har stiftet familie.

"Jeg har boet i Utah det meste af mit voksenliv og flyttede for nylig til Missouri for at starte mit eget liv," forklarer hun.

Mafi fortæller herefter, at hun ikke længere har et forhold til sin far, og selv om hun ikke havde et stærkt forhold til ham, før hun forlod kulten, mener hun, at de var tættere "end han var med mange andre af hans børn".

"Jeg var med, da familien var meget mindre. Jeg tog af sted for 11-12 år siden, og jeg har nok set ham to gange," forklarede Mafi.

Ifølge news.com.au. valgte hun i 2018 at starte en "Ask Me Anything"-tråd på Reddit, hvor det blandt andet kom frem, at hun først begyndte at stille spørgsmålstegn ved sit liv efter at have sneget sig ud for at tage kampsportskurser.

Foto: @koles_place/TikTok

Foto: @koles_place/TikTok

"Min sensei lyttede til mine skøre idéer og snakkede om dem. Han undersøgte mine spørgsmål og hjalp mig med at se tingene fra et andet perspektiv. Jo mere jeg satte spørgsmålstegn ved vores tro, jo mere indså jeg, at religionen var misbrugende og forkert," sagde Mafi.

Hun afslørede efterfølgende, at hun blev seksuelt misbrugt som barn, og da hun var 16 år gammel, sagde hendes far til hende, at hun skulle giftes. "

"Jeg havde et valg mellem mine fætre. At blive gift er en forretningstransaktion. Du bliver givet til en mand som betaling for noget andet - penge, en forretning, styrke familiebånd osv.," sagde hun.

Hun besluttede sig for at flygte fra kulten, hvilket medførte, at hun var hjemløs i en måned. Men da hun kom i kontakt med sin familie, "hjernevaskede" de hende til at komme tilbage.

"Da jeg var 18 år, forlod jeg dem igen. Jeg boede hos en kærestes forældre, mens jeg var tjener og kæmpede mig igennem college," siger hun.