Kvinde hævder at være Madeleine McCann: Nu giver ansigtsgenkendelsessoftware svar på sandsynligheden

Udland
Foto: Politi/Instagram
Foto: Politi/Instagram
En særlig type ansigtsgenkendelsessoftware giver nu svar på, hvor sandsynligt, det er, at kvinden rent faktisk er den forsvundne Madeleine McCann.

Mest læste i dag

En schweizisk virksomhed har benyttet en ansigtsgenkendelsessoftware til at vurdere, hvad sandsynligheden er for, at polske Julia Wendell er den forsvundne Madeleine McCann.

Julia, der længe har hævdet, at hun er den forsvundne britiske pige, venter på svar på en DNA- og genetisk test.

På kort tid lykkedes det hende at samle mere end en million følgere på det sociale medie Instagram, hvor hun fremsatte påstande om, at hun er Madeleine.

I de seneste uger har medieomtalen været så massiv, at Google nu viser et billede af Wendell i stedet for Madeleine, når man søger på sidstnævntes navn, skriver Daily Star.

Når man søger efter navnet, vises der et billede af Julia med teksten: 'Gerry McCanns datter'.

Efter at have fremsat sine påstande om, at hun er den forsvundne pige, har hun fremlagt flere 'beviser'. Her har hun peget på, at hun har samme fejl i øjet som Maddie, ligesom hun har ensartede mærker på både ben og kind.

Dr. Fia Johansson, der er privat efterforsker, har taget sig af Julia i de seneste uger, efter at have gravet dybere i hendes påstande. Her fandt hun ud af, at der ingen journaler er i hendes fødeby for de første fem år af pigens liv.

Det kan antyde, at Julias spekulationer om, at hendes alder ikke er korrekt, er reelle, lyder det.

Ifølge Dr. Fia Johansson er der ingen tvivl om, at Julia blev smuglet til Polen som barn, uanset om hun er Madeline eller ej.

Nu har en schweizisk virksomhed benyttet sig af et ansigtsgenkendelsessoftware til at vurdere sandsynligheden for, at hun er Maddie.

Virksomheden Ava-X har brugt denne software til at studere billeder af de to piger i detaljer, skriver Blick.ch.

Der er tale om en software, der er blevet udviklet til at hjælpe politiet med at identificere gerningsmænd og genforene forsvundne personer med deres familier. Softwaren mener ikke, at der er et match mellem Julia og Maddie.

"Det er praktisk talt umuligt for den unge polak at være Maddie," lyder det fra Christian Fehrlin, der er direktør i Ava-X, til Blick.

En sammenligning af et billede af Julia som barn og som voksen, gav et match, men det samme var ikke tilfældet, da der blev brugt et billede af Madeleine.

Da han blev spurgt om sandsynligheden for, at Julia er Maddie, sagde Fehrlin, at han er 90% sikker på, at det er to forskellige personer.

Madeleines forældre, Kate and Gerry McCann, der har ledt efter hende siden hun forsvandt i 2007, har ikke kommenteret på Julias påstande.

Anbefalet til dig