Kvinde mistede over 9.000 kroner grundet ukendt pasregel: Nu advarer hun andre

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Reglen har kostet flere mennesker dyrt.

Lige nu læser andre også

En kvinde lærte en ukendt regel at kende på den hårde måde, da hun ikke fik lov til at flyve til Mallorca på en ‘all inclusive’-rejse grundet sin uvidenhed om reglen.

Som alle selvbevidste feriegæster tjekkede hun sit pas udløbsdato, før hun rejste, og passet var stadig gyldigt, når hun skulle af sted.

Hun havde været igennem en hård tid, da hun både havde mistet et familiemedlem og slået op med ekskæresten. 

Derfor glædede hun sig enormt meget til at komme sydpå med sin bedste ven, og de havde bestilt en rejse til mere end 9.000 kroner. Det skriver Daily Star.

Da venneparret ankom til lufthavnen og skulle tjekke deres kufferter ind, fik den britiske kvinde, Kirsty, at vide, at hun ikke måtte flyve med - og at årsagen var hendes pas.

Kirsty viste passet igen og pointerede, at der stadig var mere end tre måneder til det udløb - og dermed overholdt Spaniens regler.

Men en helt særlig og meget ukendt regel havde hun misset.

Dit pas skal være udstedt for mindre end 10 år siden – og Kirstys blev udstedt 10 år før dagen før hendes fly.

Det betød, at hendes pas ikke var gyldigt til at rejse til EU. Hun sagde, at hun ‘ingen idé’ om reglen, og at man ikke blev gjort opmærksom på den ved reservationen.

Hun indrømmer dog, at det står med småt på hendes bekræftelsesmail.

Da det er hendes eget ansvar at sikre, at hun har de relevante dokumenter på plads, har hun fået at vide, at hun ikke kan få refunderet sin ferie på mere end 9.000 kroner.

“Jeg var midt i lufthavnen og græd mine øjne ud. Jeg var så spændt på at slappe af. Jeg elsker solen og at være solbrændt. Det er virkelig frustrerende”, siger hun.

Kirsty har forsøgt at indgive en klage til TUI - og bedt dem om at gøre det tydeligere for kunderne.

Hun ønsker at gøre andre mennesker opmærksomme på denne regel, som er blevet håndhævet siden Brexit. 

Anbefalet til dig