Kvinde raser efter afvisning af natklub: I er racister

05/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Facebook
En natklub er blevet kritiseret, efter at have afvist en ung kvinde i indgangen, fordi hun har kulturelle tatoveringer i ansigtet.

Mest læste i dag

Den 23-årige Moale James blev afvist i indgangen på en natklub i Brisbane i Australien, da hun var i byen for at fejre sin kæreste fødselsdag.

I løbet af natten ville de besøge den latinamerikanske bar Hey Chica!, men de ville ikke lukke hende ind på grund af hendes 'reva reva'. Det skriver Daily Star.

'Reva reva' er det traditionelle navn for ansigtstatoveringer, som er traditionelle markeringer, der stammer fra Gaba Gaba i Papua Ny Guinea, hvor Moales mor er fra.

Da hun udtalte sig til mediet ABC, sagde den 23-årige Moale, at hun havde forventet, at hun ville stå i en sådan situation på et tidspunkt, men at hun alligevel blev såret, fordi hun følte sig diskrimineret på grund af sine forfædres traditionelle markeringer.

Foto: Facebook

"Dørmanden på Hey Chica! kigger på mit kørekort, så kigger han på mig, og han siger: 'Jeg kan ikke lukke dig ind på grund dit ansigt'," sagde hun til ABC.

"Jeg har tidligere oplevet diskrimination på grund af mine tatoveringer, men ikke i den grad, at jeg er blevet nægtet adgang."

Siden hændelsen fandt sted, har hun valgt at kritisere Hey Chica! på de sociale medier. Desuden har hun sagt, at deres beslutning om at afvise hende var både 'diskriminerende og racistisk'.

Baren svarede på hendes klage via en privat besked på Facebook, men havde tilsyneladende ikke i sinde at undskylde. I stedet valgte de blot at forklare, at det er deres politik.

"Vi er kede af at høre om din oplevelse. Selvom vi er kede af, at vores regel har ramt dig utilsigtet, håndhæver vi en generel politik, der forbyder hoved- og ansigtstatoveringer hos Hey Chica! sammen med andre adgangsbetingelser," skriver de.

"Selvom vi har forståelse for, at dette er en streng politik, vil vi fortsætte med at håndhæve dette i henhold til spiritusloven."

Foto: Facebook

De hentyder til en del af spiritusloven, der blev indført i Australien i 2016, der har betydning, hvilke farver, tøj og kendetegn folk ikke må vise, når de besøger barer og natklubber.

Da loven blev indført, var det specifikt målrettet rockerklubber som Hell's Angels og Fourth Reich, men loven forbyder faktisk ikke folk med ansigtstatoveringer at besøge licenserede barer og natklubber.

"Det er 2022. Det er ikke OK bare at antage, at denne regel kan dække alle med en tatovering. Det er latterligt," sagde Moale.

Den 23-årige forklarede også, at hun havde fået lavet sine tatoveringer for omkring en måned siden, og hun besluttede at få dem for at fejre sin universitetseksamen.

"Alle mine tegninger markerer et eller andet øjeblik i mit liv. Jeg bærer mine forfædres mærker på min krop - de identificerer, hvem jeg er," sagde hun også.

Anbefalet til dig