Kvinde satte klistermærke på sin egen bil: En dag tager situationen en uventet drejning

31/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
De få ord endte med at redde et liv.

Mest læste i dag

En enkel serviet gemt under vinduesviskeren på en bil kan normalt ikke forventes at frembringe store følelser. 

Men for 22-årige Brooke Lacey, som er en universitetsstuderende i New Zealand, blev en tilsyneladende almindelig besked et kraftfuldt symbol på håb og støtte.

Det skriver Love What Matters.

Efter en forelæsning fandt Brooke en håndskrevet note på sin bil. Hun forventede en negativ besked om parkering eller lignende, men blev i stedet mødt med en overraskende taknemmelig meddelelse. 

“Dit skilt reddede mit liv i dag. Jeg forlod mit hus med en plan (om at tage sit eget liv, red.) og bad om et tegn. Jeg gjorde det rigtige, da jeg så din bil på parkeringspladsen. Tak.”

Beskeden refererede til et hjemmelavet kofangermærke, som Brooke havde skabt. Mærket bar det kraftfulde budskab: 

“Vær venlig ikke at tage livet af dig selv i dag. Verden er så meget bedre med dig i den. Mere end du er klar over. Bliv her.” 

Efter at have overvundet egne depressioner, besluttede Brooke at skabe 600 af disse klistermærker og placere dem rundt omkring i Wellington, New Zealand i begyndelsen af pandemien. 

Hendes mål var at styrke mentale helbred i en tid, hvor den globale krise havde en stor indvirkning på samfundets generelle trivsel.

Stederne, hvor klistermærkerne blev sat op, blev nøje udvalgt. De var strategisk placeret nær potentielle farer som togskinner og broer over vandmasser. 

Derudover havde Brooke også anbragt et klistermærke på bagsiden af sin egen bil.

I en opslag på X (tidligere Twitter, red.) udtrykte hun sin glæde over at se effekten af hendes enkle gestus: 

“Jeg fik lavet disse for så længe siden... Jeg er så glad for, uanset hvem du er, at du har valgt at blive i dag. Du ved aldrig, hvem der har brug for denne påmindelse.”

Anbefalet til dig