Kvinde troede bare, hun var træt på grund af lange arbejdsdage: Det viste sig at være langt værre

Af: Thea Andersen

|

19/11/2023

Udland
Foto: Privat / Megan Horrocks
Foto: Privat / Megan Horrocks
Megan Horrocks troede, at trætheden skyldtes hendes 16-timers arbejdsdage - men det viste sig at være langt værre.

Lige nu læser andre også

En kvinde oplevede symptomer som træthed og oppustet mave og troede først, at hun bare var træt på grund af meget arbejde. Men efter en scanning blev hun stillet en forfærdelig diagnose af lægerne.

Megan Horrocks fortalte, at hendes symptomer begyndte, mens hun arbejdede som spa-terapeut på en yacht, men i starten tænkte hun ikke meget over det, indtil de gradvist blev værre.

Den 30-årige kvinde fra Crosby, Merseyside, delte sine oplevelser med Liverpool Echo.

"Jeg tænkte, at jeg måske er ved at udvikle en glutenintolerance. Jeg blev virkelig oppustet og havde smerter i maven. Det hele var meget subtilt, det stod nok på i omkring seks måneder," sagde hun til mediet og tilføjede:

"Jeg var træt, men jeg tænkte, at det måske skyldtes mine 16-timers arbejdsdage og det travle liv, jeg levede. Det var ikke konsekvent, derfor udskød jeg det."

Efter at have aftalt en tid hos sin læge, fik Megan taget en blodprøve, der viste sig at være normal. Men yderligere tests viste, at hun havde tarmkræft i stadie tre, skriver Mirror.

"Jeg kan huske, at jeg følte mig lidt følelsesløs. Jeg troede bare, at de ville fortælle mig, at jeg havde Crohns eller colitis (to kronisk inflammatoriske tarmsygdomme, red.)," sagde Megan og tilføjede:

"Jeg mistede min far til kræft, da jeg var 19 år, og jeg følte bare, at det ikke ville ske for mig. Min mor brød sammen, og jeg følte bare, at jeg skulle være stærk for hende. Man kan virkelig komme ned i kulkælderen, men man skal rejse sig igen."

"Jeg fortsatte bare med at gå i fitnesscenteret, jeg lod ikke noget stoppe mig. Jeg tænkte, 'kræft skal ikke styre min verden, som det gjorde, da jeg mistede min far'."

Megan fik både strålebehandling og kemoterapi på Clatterbridge Cancer Center i Liverpool i syv en halv uge. Men på grund af kræftens størrelse og placeringen på hendes lymfeknuder fik hun besked på, at hun også skulle opereres for at få den fjernet.

Hun besluttede sig derfor for "at tage tingene i egne hænder" og søge efter naturlige midler sammen med sin kræftbehandling og sunde livsstil.

"Jeg brugte masser af plantemedicin, og jeg fokuserede på sunde ting og naturlige midler," fortalte hun.

Tre måneder senere og inden operationen bad Megan om en tidlig scanning.

"De sagde normalt ikke ja til tidlige scanninger, men de gav mig en for at berolige mig. Jeg sagde, 'jeg vil gerne vide, om det, jeg gør, virker'," sagde hun.

De ringede til mig syv uger efter scanningen, og lægen sagde: "Megan, det er en fantastisk nyhed."

"Han fortalte mig, at lægerne kæmpede for at finde tumoren på scanningen. Han sagde: 'Hvad har du gjort? Uanset hvad du har gjort, virker det. Lad os få dig tilbage til en ny scanning.', fortalte hun.

Efter en række scanninger og en koloskopi blev Megan informeret om, at lægerne ikke kunne finde nogen tegn på tumoren ud over noget arvæv.

"[Lægen] sagde: 'Hør, det er ikke guldstandarden, men du har ikke brug for en operation. Du kan nøjes med lidt tropeterapi.' De sagde, at det, du har gjort, er fantastisk. Jeg undgik helt den invasive operation, de skulle have udført på mig," sagde hun.

Megan gennemgår nu en specifik type strålebehandling, der sigter mod at målrette eventuelle resterende celler, der potentielt kan være kræftfremkaldende.

For at hjælpe andre har Megan dokumenteret sin rejse med kræft på Instagram under brugernavnet @megghorrocks.

Anbefalet til dig