Kvinde udsender advarsel: Derfor må du aldrig komme et æg i mikroovnen

05/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det var nær endt helt galt.

Mest læste i dag

Mikroovnen. Det teknologiske vidunder, som altid formår at lade maden være kold i midten - uanset antal minutter, den indstilles til.

Dog er det fortsat den foretrukne måde at få et varmt måltid, hvis man har lidt travlt. Der er dog visse fødevarer, som ikke bør komme i mikroovnen. Og det kan denne kvinde nu underskrive.

Hun advarer nu andre om at lade være med at komme æg i mikroovnen efter at have været udsat for en sand katastrofe, som kunne have fået store konsekvenser.

I en TikTok-video, som hun har delt under brugernavnet @cristinamilicua, ser man, at hun åbner ægget, som forinden har været en tur i mikroovnen.

Med ét ender det i katastrofe.

Selv om hun ser ud til at være i sikkerhed, kunne hun snildt være blevet ramt i øjet - derfor udsender hun nu en advarsel.

"Jeg vidste ikke, at de kunne det her," skriver hun til videoen.

I kommentarfeltet kan man med det samme se, at hun ikke er den eneste, som er i chok.

Kommentatorerne på kvindens video var lige så chokerede over den eksploderende æg og sagde, at de ville tage større hensyn fremover ved opvarmning af deres frokost.

"Jeg er faktisk overrasket. Det virker som en så normal ting at varme i mikroovnen," skriver en.

"Det vidste jeg slet ikke!," skriver en anden.

Derudover er der flere, der skriver, at de kender folk, der måtte et smut forbi hospitalet, efter at være blevet ramt i øjet af varm æggeblomme.

Også MyRecipes advarer om, at det kan være farligt at komme æg i mikroovnen. Når æggeblommen opvarmes, dannes der damp indeni, fordi der tilbageholdes fugt som ender i en "eksplosion".

"Skallen forhindrer ægget i at udvides,, så når skallen fjernes, eksploderer det, og desværre ender det udover det hele."

"Princippet her er ikke så meget anderledes end at åbne en dåsesodavand, der er blevet rystet. Alt det tryk, der er samlet indeni, vil efterlade dig gennemblødt af sodavand eller, i dette tilfælde, æg."

Sågar har der i 2017 været en sag i retten, fordi en mand hævdede, at han havde fået alvorlige forbrændinger og høreskader af et hårdkogt æg, som skulle være eksploderet i hans mund, efter at han havde bidt i det.