Kvinde udsender advarsel efter klamt fund: Derfor skal du altid vaske dine grøntsager

20/1/23 15:21

Mathias Busekist

Foto: TikTok/@tovanordquist
Broccolihovedet, som en kvinde havde købt i et supermarked, viste sig at have taget en overraskelse med sig hjem.

Gæsterne, der viste sig at være små insekter, havde fundet vej ind i broccoliens buketter og mæskede sig i de friske stængler.

Supermarkederne har leget med tanken om at tilbyde spiselige insekter som en fødevare i fremtiden, men de fleste mennesker ville forvente at finde disse insekter i deres egen emballage - og allerede døde - snarere end som et levende køb-én-få-én-tilbud, der ser ud til at spise alle deres øvrige dagligvarer.

Hun så intet andet valg end at dokumentere fundet i en TikTok-video.

I kommentarfeltet har hun naturligvis fået stor støtte efter sit klamme fund. Derudover er videoen ligeledes blevet mødt med afsky fra TikTok-brugere verden over.

Der var således ikke mange TikTok-brugere, der brød sig om synet af broccolien, der vrimler med et utal af små insekter, og med deres lillebitte kroppe og iriserende vinger syntes insekterne at have overtaget den ellers så uanseelige grøntsag og inficeret den med deres tilstedeværelse.

Videre kan man i kommentarfeltet se, at flere havde set videoen lige efter at have spist broccoli eller et øjeblik før de tilberedte et måltid, der indeholdt broccoli, hvilket fik dem til helt at undlade at spise aftensmad.

Der er også dem, der skriver, at den fortsat kan spises, da insekterne blot tilføjer lidt "ekstra protein". Og taget i betragtning af hvor ubehagelig smagen af broccoli i forvejen kan være, kunne det næsten være det værd, hvis man kan klare den sprøde konsistens.

Foto: TikTok/@tovanordquist

Foto: TikTok/@tovanordquist

Slutteligt var der flere, der tilbød råd til dem, der ønsker at sikre, at deres friske grøntsager er så rene og fri for kryb som muligt.

De anbefaler blandt andet, at man vasker sine grøntsager grundigt, inden de spises, da man derved vil reducere risikoen for insektangreb betydeligt - en trussel, der kan være skadelig for helbredet, hvis den ikke kontrolleres.

Derudover anbefales det, at man holder sig til traditionelle måltider som pizza, da det aldrig har svigtet nogen.

Andre skriver, at man i stedet bør købe frosne grøntsager. Derved kan man springe over hvor gærdet er lavest