Læge viser mundbinds-tip: Sådan er du bedre beskyttet

25/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En læges smarte tip spreder sig nu på nettet.

Mest læste i dag

De fleste har efterhånden vænnet sig til, at mundbind er blevet en fast del af hverdagen. Der er fortsat stor debat omkring, hvor meget de beskytter. Men når man nu alligevel skal have det på - så er det da mest trygt, at det beskytter så godt som muligt. 

For mange er der også stor problematik med, at få sat mundbindene ordentligt, så de passer til ansigtet og ikke sidder for løst. 

Især med engangsmundbind oplever mange, at det kan være svært at få dem tilpasset, så der ikke er for store "åbninger" i mundbinddet, når det bruges. 

En finsk læge ved navn Eira Roos, har delt en video på Twitter, hvor hun viser hvordan man nemt kan få sit mundbind til at passe bedre - og dermed også beskytte bedre.

Sådan gør du

Eira Roos arbejder som læge på Aava Medical Centre og viser i en video, hvordan man trin for trin retter sit mundbintil, for at få mundbindet til at sidde bedre. Videoen er blevet set over 80.000 gange. 

For at få mundbindet til at lukke helt tæt, gør du følgende:   1. Vask hænderne grundigt eller sprit af, inden du folder mundbindet på langs.  
  2. Lav en knude på elastikkerne, tæt ved mundbindets kanter.    3. Åben munbindet igen og hold mundbindet ved ansigtet, så du kan justere det til ved næsen. Fold herefter hjørnernes åbning ind, så de skjuler sig bag mundbindet.    4. Tag nu mundbindet på.     Du kan se hvordan man gør, i Eira Ross' video herunder: