Læger anklagede 12-årig dreng for at overdrive symptomer: Kort tid efter var han lam

Udland
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
En kun 12-årig dreng blev af læger beskyldt for at overdrive sine symptomer, så han kunne pjække fra skolen. Nu viser det sig, at han lider af en sjælden autoimmun sygdom.

Lige nu læser andre også

Den 12-årige Maysen Bowen havde klaget over voldsomme smerter, men der blev sået tvivl om, hvorvidt han blot lod som om. Det skyldes, at der blev taget blodprøver, som ikke kunne påvise et sundhedsmæssigt problem.

Jessica Bye, der er mor til Maysen, siger, at hun opfordrede lægerne til at tage den lille dreng alvorligt. Alligevel endte det med, at han blev udskrevet fra hospitalet, skriver The Sun.

Få minutter senere måtte Jessica derfor skubbe ham ud fra hospitalet i en kørestol. Da hun gjorde det, kunne hun se, at Maysens ansigt 'hang'.

Derudover begyndte han også at tale med meget besvær. Det viste sig, at hele venstre side af hans krop var blevet 'lammet', lyder det fra Jessica.

Derfor besluttede hun sig naturligvis for straks at vende tilbage til hospitalet. Her blev der udført en MR-scanning af drengen, der viste, at han havde Guillain-Barrés syndrom (GBS). Dette er en både sjælden og alvorlig tilstand, der påvirker nerverne.

"Mit hjerte sank. Det var bare ekstremt hjerteskærende. Jeg vidste ikke, om min søn ville være i live den næste dag," sagde hun til MailOnline.

Foto: GoFundMe

Efterfølgende er den 12-årige dreng blevet overflyttet til et andet hospital, hvor han er kommet i behandling.

"Han er i øjeblikket lammet, men han kan mærke smerten i hele kroppen," sagde Jessica.

Hvert år bliver omkring to ud af 100.000 personer i Storbritannien ramt af GBS. Det vidner om, at det er en meget sjældent sygdom, som kun rammer ganske få.

De første tegn på tilstanden er, at man begynder at opleve følelsesløshed, muskelsvaghed, smerter samt problemer med balance og koordination.

Maysen begyndte at udvise næsten alle disse symptomer den 24. juli, men han blev først diagnosticeret med Guillain-Barrés syndrom den 1. august.

Jessica har hævdet, at lægerne flere gange fortalte hende, at han overdrev sine symptomer. Dermed insinuerede de også, at der intet var galt med den 12-årige dreng.

Foto: GoFundMe

Hun troede oprindeligt, at han havde blot havde vokseværk eller var øm efter en løbetur på tre kilometer. Hun indså dog hurtigt, at der var noget mere alvorligt i vejen, da han havde mange smerter.

Ifølge The Sun har Jessica forklaret, at han havde så store smerter, at han ikke engang kunne tygge sin mad. Desuden havde han også svært ved at sove som følge af smerterne.

"Forestil dig at være lammet, men at kunne al smerte i hele din krop, for derefter at få at vide, at du overdriver," sagde hun.

Når Maysen bliver i stand til det, skal han starte i rehabilitering. Her vil han få hjælp til at lære at gå og tale, så han kan vende tilbage til et normalt liv.

Dette har fået hans tante Kaitlin til at oprette en indsamling, der skal hjælpe med at dække omkostningerne, der er forbundet med dette. Indtil videre er der blevet indsamlet omkring 38.000 kroner.

Anbefalet til dig