Lærer anklages af skole og forældre: Årsagen bag forarger hele verden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 5. klasseslærer skal nu undersøges af arbejdspladsen, efter hvad hun ‘udsatte’ eleverne for

Mest læste i dag

En skolelærers vigtigste rolle, er at gøre eleverne klar på virkeligheden, og hjælpe dem med at finde frem til sig selv som individer.

Men måden elever bliver undervist på, og hvad der står på pensumlisten, falder langt fra i alles smag - faktisk kan undervisningsmetoderne direkte forarge børnenes forældre og skolebestyrelsen.

Netop det problem står en 5. klasseslærer netop med i disse dage, skriver Se og Hør.

Lærerinden, Jenna Barbee, har i disse dage fået forargede forældre og et rystet skolesystem på nakken.

Hendes 5. klasse havde videnskabsforløb i skolen, hvor hun valgte at vise en film som en del af undervisningen.

I klassen skulle eleverne se den seneste Disney-animationsfilm ‘Strange World’ (‘En Forunderlig Verden’ på dansk), der følger en familie som begiver sig ind i en mystisk verden med sære væsner, ved hjælp af højteknologiske fly og maskiner.

Hvad kan der dog være i vejen med det, tænker du måske. Såmænd ikke andet, end at sønnen i filmen er homoseksuel.

Og netop den homoseksuelle karakter har nu ført til, at Barbee er blevet anklaget af forældre og skolebestyrelsen for at indoktrinere hendes elever i LGBTQ-identiteter, og gå på kompromis med deres sikkerhed.

Blandt andet har en forældre anklaget læreren for at “fjerne uskyldigheden fra sit barn, ved at udsætte dem for filmen”.

– Det her er en offentlig skole, hvor elever fra alle baggrunde, kulturer og religioner er velkomne og burde blive hyldet og repræsenteret. Jeg har aldrig villet indoktrinere nogle til at følge mine overbevisninger, fortæller hun i et opslag på TikTok, og fortsætter.

– Når film som denne bliver vist for elever, giver det lærere mulighed for at åbne op for en samtale, som ikke hører hjemme i et klasseværelse. Jeg vil ikke tillade denne minoritet at infiltrere vores skoler, siger en vred forælder.

Som et resultat af anklagerne, skal alle eleverne der har set ‘En Forunderlig Verden’ til samtale med en repræsentant fra skolen og en efterforsker fra Uddannelsesafdelingen.

‘En Forunderlig Verden’ kan streames på Disney+.

Anbefalet til dig