Lærer halshugget: Drabsmand bad elever udpege ham

17/10/20 18:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Den 18-årige drabsmand bad elever på skolen om at udpege læreren.

Det oplyser den franske antiterror-anklager, Jean Francois Ricard, efter en historielærer blev halshugget ved en skole nær Paris.

Den dræbte lærer er blevet identificeret som Samuel Paty. Han var historie- og geografilærer.

Det skriver B.T.

Har vakt vrede blandt muslimer

Samule Paty var kendt i forstaden, efter han vakte vrede blandt muslimske forældre til elever på skolen. Det skyldes, at han havde vist karikaturtegninger af profeten Muhammed i undervisningen.

Det medførte, at såvel skolen som Samuel modtog trusler fra muslimske forældre.

Jean Francois siger yderligere, at gerningsmanden har delt et billede af den dræbte lærer på Twitter, hvori han indrømmer, at han har dræbt læreren.

”Jeg henrettede en af jeres helvedeshunde, der havde vovet at nedhøre Muhammed,” skriver han på sit opslag på Twitter.

Det rapporteres, at man fandt billeder af den dræbte på gerningsmandens telefon. Gerningsmanden, som selv blev skudt og dræbt af politiet efter mordet, var ikke kendt af myndighederne.

Islamisk Stat

Politiet har oplyst, at man havde ni personer i varetægt i forbindelse med efterforskningen, herunder forældre til et barn på skolen, hvor han arbejdede.

Det kom derefter frem, at en af de anholdte havde en halvsøster, som tidligere har været et aktivt medlem af Islamisk Stat.

Det er dog ikke første episode, der involverer Islamisk Stat. Frankrig har de seneste år været udsat for en række angreb, som blev begået af islamister.

I september blev en mand anholdt efter et økseangreb, hvor to personer blev såret. Det blev betragtet som terror.