Lærer sender eleverne hjem med håndskrevet brev: Forældre tror ikke deres egne øjne

Udland
Foto: Twitter
Læreren sendte en hel skoleklasse hjem med en håndskrevet seddel. Nu spredes hendes ord som en steppebrand på nettet

Mest læste i dag

For et par år siden var læreren Rachel Harder fra Kansas i USA på en traumekonference.

Her fik hun at vide, at en række politistationer har et samarbejde med skolerne, der betyder, at skolen bliver informeret, hvis en elev er involveret i en politisag.

Dermed ved lærerne, at det er en elev, der har brug for ekstra omsorg og opmærksomhed, skriver Lovewhatmatters

"Jeg elskede den her idé og tænkte, at der må være en måde at få dette til at fungere i vores klasse," sagde Rachel.

Et år efter konferencen fik Rachel en elev i sin klasse, der var diagnosticeret med autisme. Det var en elev, der havde mange hårde dage. Og det var dét, der førte til, at Rachel fik en særlig idé.

Hun bad elevens mor om at sende en SMS med ordene 'håndteres varsomt', hvis der var dage, hvor den pågældende elev havde brug for lidt ekstra opmuntring og opmærksomhed.

"Når moderen sendte mig en sådan SMS, vidste jeg, at hendes datter havde brug for lidt ekstra tid og et roligt sted, så resten af dagen gik godt," forklarede Rachel.

Den simple metoder var så stor en succes, at Rachel besluttede at sende alle eleverne hjem med en seddel til deres forældre. Heri forklarede Rachel, hvad 'håndteres varsomt' betød, og hvordan familien kunne få gavn af det.

Og på ganske kort tid begyndte forældrene at vise påskønnelse for Rachels simple, men effektive initiativ.

Det stoppede dog ikke her. For i løbet af kort tid havde systemet spredt sig til hele landet, hvor flere skoler begyndte at bruge Rachels idé.

"Forældrene meddelte blot, at det var en hård morgen. Jeg behøver ikke at kende detaljer, men forældrene kan lide det. De ved, at jeg holder et ekstra øje med deres barn," lød det fra Rachel.

Selvom flere lærere kan se, at en elev har en hård dag blot ved at se på dem, bliver det lettere, hvis forældrene også er involverede.

Derudover er det lettere for alle lærere at kende til elevens situation på forhånd, da de dermed kan forebygge og foretage justeringer, så dagen bliver lettere for eleven. På denne måde får alle i klassen en bedre dag.

"Det er vigtigt for mig at give børn et par minutter ekstra, og det er let at give," rundede hun af.

Anbefalet til dig