Liam fik dødelig kræftsygdom i ung alder: Advarer andre mod at lave samme hyppige fejl

Af: Lucas Andreas

|

07/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at lytte til sin krop.

Mest læste i dag

Mange mennesker kender nok til, at man ikke helt lytter til sin krop, men i stedet håber på, at den ubehag man oplever går i sig selv på et tidspunkt. I mange tilfælde vil det også ske, men i nogle tilfælde må der også yderligere undersøgelse og behandling til.

Det var i en ung alder, at den dengang 31-årige Liam Griffith fra Middlesbrough, England, blev underretet om, at han var dødeligt syg af cancer. Nu deles hans hjerteskærende historie, med formål om at kaste lys over de farer, der ligger i at ignorere alarmerende sundhedssymptomer.

Det skriver gazettelive

Den selvstændige mand, der tidligere tjente sit levebrød på olieboreplatforme, valgte i første omgang at ignorere alvorlige tegn på sygdom som kramper, opkast, og maveopsvulmning. Dette valg valg var drevet af et ønske om ikke at forstyrre sin indtjening, som grundet hans beskæftigelse som selvstændig udelukkende var afhængig af det arbejde, han selv kunne udføre.

Liams historie begyndte i marts, da de første symptomer viste sig. Trods det stigende ubehag, besluttede han sig for at "tage sig sammen" - et valg, han senere betegnede som "den største fejl, jeg nogensinde har begået." Hans situation forværredes hurtigt, og efter en alt for sen indlæggelse blev han først diagnosticeret med Crohns sygdom og kort tid efter med tarmkræft. Operationen afslørede den grufulde sandhed: kræften var fremskreden til terminal fase.

Mentalt er belastningen lige så overvældende som den er fysisk. "Jeg lever bogstaveligt talt det værste liv, jeg nogensinde kunne have forestillet mig," udtalte han selv

Midt kampen mod canceren havde Liam fundet en stråle af håb for en bedre afslutning på livet gennem støtten fra sin veninde Eve Bannatyne, der iværksatte en indsamling via JustGiving. Kampagnen rejste hurtigt £18,000 til privat behandling, efter at NHS-behandlingen viste sig utilstrækkelig, idet canceren var immun over for behandlingen.

Veninden Eve beskriver i annoncen Liam som "modig" i sin kamp mod kræften og understregede det akutte behov for støtte til at forbedre hans livskvalitet.

Liam gik desværre bort i Januar 2024. Han vil af venner og familie huskes som en modig mand der spredte glæde og latter.

Anbefalet til dig