Lidl bøjer sig - ændrer navn på produkt efter klage

Af: Thea Andersen

|

05/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lidl ændrer navn på et af deres brød efter klage.

Lige nu læser andre også

Som et resultat af en klage fra Real Bread Campaign, har Lidl taget kommentarerne til sig og ændrer navnet på deres "Sourdough crusty rye bloomer" til "Crusty Wheat & Rye Bloomer".

Klagen gik angiveligt på, at supermarkedskæden vildledte deres kunder ved at kalde det for surdejsbrød.

Det skriver Mirror.

Surdej er et navn til brød, der ikke er bagt på rent gær, men ifølge Real Bread Campaign indeholdte Lidls 'Sourdough Rye Crusty Bloomer' gær.

Organisationen påpegede også, at brødet ikke burde mærkes som rugbrød, da det består af 56% hvedemel og kun 12% rugmel.

Efter klagen, der først blev afvist af supermarkedet, har Lidl nu ændret navnet på brødet til "Crusty Wheat and Rye Bloomer", som tidligere nævnt.

Brødet sælges til £1,99, hvilket svarer til omkring 17 danske kroner.

Kilde: Chris Young / www.realbreadcampaign.org

Chris Young fra Real Bread Campaign udtalte blandt andet: "Vi er taknemmelige for, at Lidl har fundet et mere passende navn til produktet, men vi burde ikke skulle bruge vores tid på enkeltsager som denne."

En talsperson for Lidl sagde: "I en nylig undersøgelse foretaget af YouGov blev Lidl nævnt som forbrugernes nummer ét inden for supermarkedernes bagerier. Deres kærlighed til Lidls bagværk blev yderligere bekræftet sidste måned ved Baking Industry Awards, hvor de blev kåret som årets bagerforhandler. Vi gennemgår og opdaterer løbende vores bagerisortiment for at sikre, at vi har det bedste tilbud til vores kunder til de lavest mulige priser."

Anbefalet til dig