Lidl-butikschef blev fyret for at købe bagværk: Nu er han sikret stort beløb i erstatning

Udland
Foto: Shutterstock
En Lidl-butikschef, som havde været ansat i næsten 10 år, er sikret næsten 160.000 kroner i en sag om urimelig afskedigelse.

Mest læste i dag

Arkadiusz Grzyb, der arbejdede som butikschef i en Lidl-butik i Irland, brugte sin medarbejderrabat til at købe bagværk fra bageriet til 20 cent stykket. 

Prisen skulle ellers i alt have heddet 53 kroner, men eftersom det alligevel skulle smides ud, tænkte han, at det ville være fint, hvis han købte det til rabat. 

Det viste sig ikke at være i orden, da sagen blev undersøgt, han blev hevet ind til en disciplinær høring og derefter afskediget. 

Han var faktisk slet ikke klar over, at han var blevet anklaget for tyveri før en måned forinden fyringen. 

Grzyb klagede over fyringen, men klagen blev afvist.

Han måtte derfor indbringe sagen for Irlands Workplace Relations Commission (WRC).

Han forklarede, at det at købe bagværk fra bageriet til nedsat pris ikke var i nærheden af at være den "grove forseelse", som han var blevet anklaget for.

Grzyb blev herefter anklaget for at have lukket bageriet 25 minutter før tid. 

Han forsvarede sig med, at det var meget normalt i andre butikker, som han tidligere havde arbejdet i, og han havde gjort det for at lade sine medarbejdere blive hurtigere færdig. 

Han argumenterede også for, at Lidl ikke havde mistet penge ved hans handlinger, da bagværket alligevel stod til at skulle smides ud, hvorfor han i stedet har tjent dem penge ved at købe det, der var ved at blive et værdiløst lager. 

Urimelig afskedigelse

Ifølge Irish Examiner vurderede Davnet O'Driscoll fra WRC i sine konklusioner om sagen, at den, der traf beslutningen om at fyre Grzyb, ikke tog hensyn til hans "rimelige undskyldning".

Hun konkluderede, at der ikke var taget hensyn til hans næsten 10 år som ansat i Lidl eller til det utroligt lave beløb. 

O'Driscoll konkluderede ydermere, at beslutningstageren om Grzybs fyring ikke havde overvejet andre mulige straffe og valgte direkte at fyre ham.

Den endelige dom var, at Grzyb var blevet afskediget uretfærdigt, men at han også "utvivlsomt havde bidraget til sin afskedigelse".

Grzyb blev tildelt 158.000 kroner for sin afskedigelse.

Anbefalet til dig