Lufthavnsansat advarer: Brug aldrig denne lås til din bagage

Foto: TikTok
Foto: TikTok
En sikkerhedsmedarbejder i en lufthavn har udstedt en alvorlig advarsel til flypassagerer om at rejse med kombinationslåse på bagagen.

Mest læste i dag

Når man skal ud at rejse, vil man gerne rejse med sikkerhed for, at bagagen er i god behold.

Det har blandt andet medført, at flere og flere har valgt at investere i en kodelås til sin bagage, men det kan vise sig at have været en dårlig idé.

I en TikTok-video, der er blevet delt af en lufthavnsansat, ser det således ud til, at låsene ikke beskytter så vel, som man skulle tro - endda slet ikke.

I den 56 sekunder lange video kan man se, hvordan han bryder en kufferts lynlås åben med blot en kuglepen, hvilket han kalder "lynlåsteknikken".

"Hvis du nogensinde skal ud at rejse, så sørg for at overvej nøje, hvordan din taske kan blive brudt åben," siger han og tilføjer:

"Mange mennesker, som jeg ser, rejser med låse på deres kufferter med specielle kombinationer, men med blot en kuglepen kan man faktisk bryde den åben."

"Teknikken har eksisteret i årevis, så jeg ville gerne vise jer det her, så I kan holde øje med det. Jeg kommer blot til at gøre dette hele vejen rundt og så er denne kuffert, der var lynet, blevet åbnet med en kuglepen."

Sikkerhedsvagten kommer heldigvis også med nogle nyttige råd.

"Det er bedst at have lynlåse med et beskyttende overtræk. Det giver et ekstra lag af sikkerhed og beskyttelse."

TikTok-videoen har siden vundet enorm popularitet med mere end 4,2 millioner visninger og næsten 240.000 likes fra brugere over hele verden.

Et stort antal mennesker, som ofte flyver, har besøgt videoens kommentarfelt for at takke manden for sit råd. Derudover har nogle af dem endda efterladt deres egne tips og tricks, som kan anvendes, når det kommer til bagagen.

"Du skal bare ikke efterlade noget værdifuldt i dine kufferter," skriver en TikTok-bruger.

"Altid brug husholdningsfilm på dine tasker. De fleste lufthavne har denne service, men du kan også gøre det hjemme!," skriver en anden.

"Derfor vikler man altid sine ting ind i folie eller klæbrigt film!," kommer det fra en tredje.

Anbefalet til dig