Må undvære: Her forbydes fyrværkeri nytårsaften

14/12/20 10:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
For mange er der ingen nytårsaften uden fyrværkeri - men i år, bliver det altså sådan.

Nytårsaften sætter man ofte i forbindelse med god mad, fest og farver, og ikke mindst - fyrværkeri. Men i år må tyskerne altså undvære fyrværkeri på himlen, for det forbydes nemlig i år.

I Tyskland starter fyrværkeri-salget tre dage før nytårsaften, hvor tyskerne i den grad spenderer store summer på fyrværkeri - faktisk bruges der hvert år intet mindre end 1,5 milliarder kroner på fyrværkeri. Det skriver The Guardian.

Årsagen er - ikke overraskende - corona. De tyske sygehuse er nemlig allerede under pres, fordi coronavirussen hærger. Derfor er man bange for, at skader efter fyrværkeri, vil sætte ekstra pres på hospitalerne. 

Derfor ventes det, at den tyske regering nu, vil præsentere disse tiltag den 16 december. 

Nytårsaften volder især problemer for kæledyr

Her i Danmark er fyrværkeri fortsat en del af nytåret og det volder ofte vores firbenede venner problemer. For hunde kan nytårsaften være en meget stressende oplevelse, fordi alle vaner brydes og der samtidig er meget høje lyde og hurtige lysglimt. 

Derfor er det vigtigt, at man tager sine forbehold og gør nytårsaften til en så rar oplevelse som muligt, da en dårlig oplevelse kan sprede sig til andre situationer også - eksempelvis kan hunden også begynde at reagere på tordenvejr eller andre høje lyde.

Herunder kan du læse om otte gode råd, til hundeejere nytårsaften: