Mand besøgte lokal zoo: Hvad han fangede på kameraet, er ALDRIG blevet fotograferet før

17/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Ifølge dyrepasseren, var der større chance for at vinde i lotto, end hvad gæsten oplevede

Mest læste i dag

For mange er et besøg i den zoologiske have, en måde at overvære ting vi ikke oplever i dagligdagen.

Men hvad denne gæst oplevede den 6. maj - og endda fik foreviget i kameralinsen - er en sjældenhed ud over det sædvanlige.

I en sjælden og bemærkelsesværdig begivenhed lykkedes det en besøgende i den lokale zoologiske have at fotografere øjeblikket, hvor et dovendyr, den brunstige dyremor Wendy, fødte en lille unge.

Denne enestående oplevelse fandt sted i Natura Viva-parken i Verona, Italien, hvor naturelskere samles for at nyde den frodige vegetation og det unikke dyreliv.

Fotografen, hvis identitet forbliver ukendt, havde tilfældigvis sit kamera klar, da han bemærkede, at en hun-dovendyr var i færd med at føde. Med hurtig reaktionstid og et øje for detaljer lykkedes det ham at forevige øjeblikket, da det nyfødte dovendyr kom til verden. Billedet viser den stolte mor, der beskytter sit nyfødte barn, mens det klamrer sig fast til hendes pels.

Dovendyr er kendt for deres langsomme tempo og afslappede natur, hvilket gør dette øjeblik endnu mere bemærkelsesværdigt. Fødsler af dovendyr er sjældne at opleve, da de normalt forekommer i de skjulte dele af skoven og sjældent bliver observeret af mennesker. Hvad der gør en dovendyrs-fødsel ekstraordinær, er samtidig at moderen formår at blive hængende i træerne, til trods for veer og smerter.

Og som prikken over i’et, for at gøre oplevelsen yderligere ekstraordinær: dovendyr føder kun om natten, for at undgå at tiltrække rovdyr - Wendy fødte i fuldt dagslys. Dette er aldrig sket i en zoologisk have før.

Dovendyret er en pattedyrart, der er hjemmehørende i Syd- og Mellemamerika. De er berømte for deres rolige og langsomme livsstil, der tiltrækker fascination fra folk over hele verden. Deres unikke kropsstruktur og evne til at hænge under trægrene ved hjælp af deres kloede lemmer gør dem til mestre i tilpasning til deres naturlige miljø.

Billedet af den nyfødte blev hurtigt delt på sociale medier og skabte en bølge af begejstring og glæde blandt dyreelskere. Det er sjældent at se et sådant øjeblik fanget på kamera, hvilket gør det til en sjældenhed og et vidnesbyrd om naturens skønhed og mangfoldighed.

Wendys unge har endnu ikke fået et navn af havens dyrepassere. Direktøren fra Natura Vista-parken, Camillo Sandri, informerer samtidig om, at både mor og unge har det godt.

Du kan se billederne af den stolte mor med den nyfødte unge her:

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat