Mand boede gratis i 5 år på kæmpe hotel på grund af et hul i loven: Så gjorde han noget virkelig dumt

Af: Mie M.B

|

16/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lidt for grådig beslutning fik store konsekvenser for manden

Mest læste i dag

En opfindsom New Yorker ved navn Mickey Barreto udnyttede en sjældent anvendt boliglov til at bo gratis i det berømte New Yorker Hotel i Manhattan i fem år. Den kreative metode faldt dog ikke i god jord hos myndighederne, da Barreto tog skridtet videre og påstod at eje hele hotelbygningen. Dette forsøg på at kræve leje fra andre lejere førte til hans anholdelse denne uge, hvor han blev tiltalt for at indgive falske ejendomsdokumenter. Det skriver AP News.

Sagen begyndte, da Barreto og hans kæreste udnyttede en klausul i lovgivningen, der gav beboere af visse bygninger ret til en seks måneders lejekontrakt. Ved at kræve denne ret, efter at have betalt for en enkelt overnatning, blev Barreto ufrivilligt smidt ud af hotellet, men vandt senere retten til at vende tilbage gennem en appel.

Manhattans anklagere erkender, at Barreto juridisk set fik "besiddelse" af sit værelse gennem boligretten. Imidlertid overskred han grænsen i 2019 ved at uploade en falsk ejendomsoverdragelse, der uberettiget gjorde ham til ejer af hele bygningen, som har været ejet af Den Hellige Ånds Forening for Forening af Verdens Kristendom siden 1976.

Barreto hævder, at hans handlinger var en form for aktivisme rettet mod at forhindre Foreningen for Forening i at opnå profit. Han har repræsenteret sig selv i de civile sager og sikrede sig først en forsvarsadvokat efter sin anholdelse.

Anbefalet til dig