Mand bundede 12 energidrikke i træk for at imponere kolleger: Kostede ham næsten livet

16/11/22 15:40

Nicolai Busekist

Manden er en skuespiller, og er ikke manden, der omtaltes i artiklen (Foto: YouTube).
En 36-årig mand ville imponere sine kolleger ved at bunde 12 energidrikke i træk. Det viste sig at være en dårlig idé, da han endte på hospitalet.

En 36-årig mand kunne have mistet livet, efter at have bundet 12 energidrikke på mindre end 10 minutter. Han gjorde det, fordi han ønskede at imponere sine kolleger.

Det fik store konsekvenser for manden, at han drak den store mængde energidrik. Det medførte nemlig, at hans bugspytkirtel begyndte at 'fordøje sig selv' på grund af det høje niveau af sukker, koffein og kemikalier.

En læge, der deler historier om forskellige patienter, som han og hans kolleger har stiftet bekendtskab med, har delt historien i en video på YouTube. Det skriver Mirror.

I denne video fortæller lægen, der hedder Dr. Bernard Hsu, at 'JS' altid havde kæmpet for at få venner, og tog derfor imod, da han blev udfordret til at drikke 12 energidrikke, da han ønskede at imponere sine kolleger.

"Kort tid efter at have drukket alle 12 energidrikke, fik JS det rigtig dårligt," fortæller Dr. Hsu, der også afslører, at han 'begyndte at spille computerspil, for at lede tankerne væk'.

JS begyndte at få hjerteflimmer, hvilket han ignorerede, da han mente, at det måtte være koffeinen. Herefter blev han ramt af smerter i ryggen, hvorfor han valgte at indtage alkohol.

Umiddelbart efter at have indtaget et shot med alkohol, fik han det endnu værre, og kastede derfor op i køkkenvasken.

Selvom han hverken var i stand til at spise eller drikke, ventede han et døgn med at dukke op på hospitalet. Her endte han med at kaste op i en sygeplejerskes sko.

I første omgang indrømmede han ikke, at han var blevet udfordret til at drikke 12 energidrikke - og at han endda havde valgt at gøre det.

Lægerne opdagede, at JS var blevet ramt af akut bugspytkirtelbetændelse, og at hans bugspytkirtel var begyndt at 'fordøje sig selv' på grund af de høje niveauer af koffein, sukker og andre kemikalier i energidrikkene.

Ifølge Dr. Hsu blev han indlagt på hospitalet, hvor han fik behandling med antibiotika. Han kom sig, og kunne lade sig udskrive med viden om, at han skulle holde sig fra store mængder energidrik.

I videoen advarer Dr. Hsu også om, at man skal være meget varsom, når man drikker energidrik. Det bliver også slået fast, at man ikke må indtage det i store mængder.

"De fleste ved, at energidrikke kan være farlige, hvis de indtages i store mængder. Hvis du drikker en enkelt dåse i ny og næ, og du er sund og rask, vil det ikke være det store problem," lyder det fra Dr. Hsu, der fortsætter.

"Men hvis du begynder at tømme flere dåser lige efter hinanden, så kommer det til at få konsekvenser."

I kommentarfeltet under videoen kommer en bruger med en vigtig opfordring om, at man altid fortæller sin læge, hvad der er galt - også selvom det er pinligt.

"En vigtig lektie fra disse videoer er, at man altid skal fortælle sin læge, hvad man har gjort, selvom det er pinligt. At føle sig flov, er meget bedre end at dø eller leve med alvorlig skade," skriver vedkommende.