Mand finder supermarkedskvittering fra 1994: Du taber kæben, når du ser priserne

Af: Lucas Andreas

|

13/02/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Priserne må siges at være helt anderledes end de er i dag.

Lige nu læser andre også

Det er ingen hemmelighed, at inflationen har været høj den seneste tid, og priserne er steget utroligt meget, grundet netop inflation og energikrise.

Da en mand nyligt fandt en Tesco-kvittering fra 1994 gemt i en biblioteksbog, blev han overrasket over de drastiske forskelle i priser sammenlignet med i dag.

Denne opdagelse har udløst en bølge af nostalgi og forbløffelse blandt britiske forbrugere, som reflekterer over, hvordan leveomkostningerne har ændret sig over de sidste tre årtier. Kvitteringen, der stammer fra et indkøb i en Tesco-butik i Coventry den 23. juli 1994, giver et sjældent indblik i datidens prisniveau på dagligvarer.

Kursen på 1 pund i 1994 var cirka 9,6 kroner

Listen over varer afslører, at en pakke hakket oksekød dengang kostede 55 pence, og en pakke bøffer var prissat til 1.39 pund. Købere kunne også erhverve madolie for 65 pence, babybio for 89 pence, og løse bananer for 39 pence pr. pund bananer. Yderligere kunne en sandwich erhverves for 89 pence, og The Guardian avis for 50 pence. Selvom den fulde liste over de 34 varer, som samlet kostede 29.29 pund, er ufuldstændig grundet en beskadiget kvittering, giver de nævnte priser et slående billede af den tidligere tidsepokes økonomi.

Brugere på sociale medier har udtrykt deres forbavselse over disse tal, med kommentarer der spænder fra nostalgisk tilskrivning af "de gode gamle dage", hvor man kunne fylde indkøbskurven for langt mindre, til mere analytiske observationer omkring prisændringer over tid.

Denne opdagelse kommer i en periode, hvor briterne, ligesom danskerne gør det, står over for en leveomkostningskrise, med en årlig stigning på 8% i prisen på fødevarer og drikkevarer siden december 2023, hvilket sætter fortidens priser i et endnu skarpere lys.

Foto: Reddit/ @Lukestrim

Anbefalet til dig