Mand gravede i forhaven: Pludselig gjorde han vildt fund

Udland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Da han gravede i sin forhave, havde han næppe forventet at finde, hvad han fandt gravet ned i jorden.

Mest læste i dag

Vi har alle set det i film. At folk vælger at grave en masse penge ned, så de kan gemme dem til hårde tider - eller at de skal skjule dem for nogen.

Nu viser det sig, at det faktisk også sker i virkeligheden. Det fandt et par fra South Jersey i USA ud af. Da de gravede i deres forhave, fandt de nemlig pengesedler, der var næsten 100 år gamle.

Det er ikke ligefrem hver dag, at man gør et sådant fund på sin grund, men det var netop, hvad Rich Gilson og hans kone Suzanne gjorde, da de gravede i deres forhave.

Det hele startede med, at de havde besluttet at grave deres forhave ud. Da tog denne beslutning, havde de naturligvis ingen idé om, hvad der gemte sig nede i jorden.

Efter at have gravet i et stykke tid, ramte Rich pludselig noget glas. Hernæst ramte han noget, som han faktisk troede var en masse rødder. Det viste sig dog, at det slet ikke var tilfældet.

Da han kiggede nærmere på det, opdagede han, at det var penge, der var pakket ind i jute. De havde været pakket ind i en glaskrukke, som var gået i stykker, da han gravede.

Der var to kugler af penge, der var pakket ind i jute. Hver af de to bolde bestod af 10- og 20-dollarsedler, der beløb sig til i alt 2.000 dollars. Og det viste sig, at de var fra 1934.

På dette tidspunkt ville Den Store Depression have ramt, og derfor kan der også have været en bestemt årsag til, at disse penge blev gravet ned.

De 2.000 dollars fra 1934 havde dengang en værdi svarende til 40.000 dollars i dag. Og da Suzanne Gilson tjekkede op på dette, kunne hun ikke tro sin egne øjne.

Efterfølgende har det vist sig, at der faktisk er en helt særlig historie bag pengene. Og det fandt parret ud af. Først troede Rich, at pengene stammede fra kriminalitet, men han fandt ud af, at det faktisk ikke var tilfældet.

Dengang var grunden nemlig ejet af en mand ved navn James Dempsey, der havde instrueret sin datter i at begrave pengene.

Pengene stammede ikke fra et bankrøveri, som Rich først havde mistænkt. Derimod var det blot penge, som den hårdtarbejdende mand ville gemme væk under Den Store Depression.

Problemet var blot, at efter at familien havde begravet pengene, glemte de, hvor de var blevet gravet ned, og kunne derfor ikke finde dem igen.

Selvom det ikke er et enormt beløb, er det historien bag det, der gør det til noget særligt, og derfor siger Rich, at han ikke vil bruge dem i den nærmeste fremtid.

"Det er mange penge, men det er selvfølgelig ikke livsændrende. Jeg synes, historien er mere interessant. Historien om, at denne fyr gjorde dette for nogen af 90 år siden. Folk spørger: 'Hvad skal du med dem?'. Jeg kommer bestemt ikke til at bruge dem," sagde rich til ABC 6 News.

Anbefalet til dig