Mand hastet på hospitalet med adskillige organsvigt: Nu advarer læge børn og unge

19/09/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Nu frygter lægerne, at børn og unge vil gøre det samme.

Mest læste i dag

For de fleste af os er en energidrik nu og da en hurtig måde at få et boost af energi på.

Men hvad sker der, når man beslutter sig for at indtage hele tolv af disse koffeinholdige drikke på blot ti minutter? Historien om en mand ved navn JS giver os svaret, og resultatet var alt andet end positivt.

Historien blev delt af Dr. Bernard Hsu, der er bedre kendt online som Chubbyemu på YouTube. Han forklarede, hvordan JS var på arbejde, hvor de tilbød gratis energidrikke som en medarbejdsfordel.

JS besluttede sig for at imponere sine kolleger ved at tømme hele tolv energidrikke på kun ti minutter. Umiddelbart efter denne ekstreme drikkeleg følte han sig dog langt fra veltilpas.

"Han oplevede en brændende smerte i den nederste del af brystet og var i tvivl om, hvorvidt smerten kom fra hans mave eller hjerte. Han kæmpede for at trække vejret, men for at distrahere sig selv begyndte han at spille videospil," forklarede Dr. Bernard Hsu.

Som timerne gik, forværredes JS' tilstand markant. Han begyndte at opleve uregelmæssig hjerterytme, og smerten i brystet spredte sig til hans ryg og mellem hans skulderblade.

Efter flere timers kvalme måtte JS til sidst kaste op i køkkenvasken.

Desværre gav opkastningen kun lidt lindring på hans symptomer, og smerten fortsatte med at komme i bølger. Efter en hel dags lidelser besluttede JS sig for at ringe til 911, og han blev straks indlagt på hospitalet. Her endte han med at kaste op igen, denne gang direkte på en sygeplejerskes sko.

Blodprøver afslørede, at JS havde forhøjede blodsukkerniveauer, kendt som hyperglykæmi, selvom han ikke led af diabetes. Lægerne begyndte at mistænke, at hans bugspytkirtel var ved at nedbryde sig selv, hvilket resulterede i en tilstand kaldet hyperlipasæmi, hvor der er for meget fedt i blodet.

Selvom lægerne først afventede og håbede på, at hans tilstand ville forbedre sig på grund af hans unge alder og medicinske historie, skete der det modsatte. Hans lever og nyrer begyndte at svigte, og han udviklede en blodinfektion, der fik ham til at svinge mellem bevidsthed og bevidstløshed.

Lægen forklarede, at der muligvis er en sammenhæng mellem overdreven indtagelse af energidrikke og bugspytkirtelbetændelse. Heldigvis overlevede JS sin skæbnesvangre beslutning takket være rettidig medicinsk hjælp og antibiotika.

Anbefalet til dig