Mand i 30'erne død efter at have spist rå østers

15/09/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Bakterien Vibrio vulnificus har kostet en mand fra Texas livet.

Mest læste i dag

En mand i 30'erne er død efter at have spist rå østers, der indeholdt en kødædende bakterie.

Den anonyme mand fra Texas menes at have fået en vulnificus-infektion efter at indtaget de dødbringende østers, der indeholdt bakterier, der normalt trives i varmt kystvand.

Infektioner med Vibrio vulnificus er stigende i USA, og Centers for Disease Control and Prevention (CDC) udsendte en advarsel tidligere på året, skriver Metro.

Indtil nu er mindst 12 amerikanere døde af den livsfarlige bakterie i år.

"Disse infektioner, når de først tager fat, kan sprede sig ekstremt hurtigt som en ildebrand," fortalte lokal sundhedsembedsmand Dr. Philip Keiser til ABC.

Dr. Keiser fortalte også mediet, at offeret på tidspunktet for sin død havde taget medicin, der gjorde ham immunsvækket, og at han også havde problemer med sin lever.

Lægen fra Galveston County, Texas, oplyste, at de ser mellem fem og ti tilfælde hvert år, og en død med få år mellemrum.

Typiske symptomer på vulnificus-infektion er feber, diarré, kvalme og opkastninger. Der er blevet rapporteret otte dødsfald som følge af bakterien i Florida i år, mens der også er blevet rapporteret et i New York og to i Connecticut.

Det er ikke klart, om dødsfaldene i Florida og New York skyldtes indtagelse af forurenede skaldyr eller svømning i åbent vand. I Connecticut blev mindst et af ofrene udsat for bakterien efter at have svømmet i havet.

Tidligere begrænset til Mexicanske Golf, har stigende havtemperaturer tilladt bakterien at sprede sig til nye områder, og forskere frygter, at Vibrio vulnificus kunne nå alle kyststater i USA inden 2040.

Anbefalet til dig