Mand poserede i badekar fyldt med penge: Nu skal han i fængsel

Foto: Politifoto
Foto: Politifoto
Han poserede til et billede i et badekar fyldt med penge. Nu er han på vej i fængsel.

Mest læste i dag

Hvis du ikke har tjent dine penge på lovlig vis, er det sjældent en god idé at prale med dem. Det har en mand fra Ohio i USA fundet ud af på den hårde måde.

Den 22. december skal Gary Harmon stå i retten, da han er sigtet for at have stjålet Bitcoin, der lå gemt på sin storebrors computer. Den pågældende computer var beslaglagt i en anden sag, da tyveriet fandt sted.

Det skriver Unilad, der også skriver, at det forventes, at den 31-årige mand vil erkende sig skyldig ved det kommende retsmøde. 

I februar 2020 blev Garys bror, Larry, anholdt og tiltalt for hvidvaskning af penge, hvilket angiveligt skulle være gjort via sider på Darkweb og kryptovaluta.

Ifølge Bloomberg UK er han anklaget for at brugt denne metode til at hvidvaske op mod 311 millioner dollars, hvilket svarer til over 2,1 milliarder kroner.

For at gøre det sværere for andre at spore pengene tilbage til ham, gjorde Larry brug af flere kryptovalutaer, hvilket er en praksis, der er kendt som 'mixing'.

Alligevel lykkedes det dog for de amerikanske myndigheder at opsnappe ham. Han var desuden den første person i USA, der blev anklaget for en sådan forbrydelse.

Efter at have fundet ud af, at der på hans bror computer var opbevaret 4.800 Bitcoin, som sagens anklagere ikke kunne tilgå, besluttede Gary for at forsøge at få adgang til dem.

I april 2020 blev Larry løsladt mod kaution, og anklagerne mente, at han selv havde forsøgt at stjæle de mange Bitcoin, der lå på hans computer.

Men Larry pegede på sin bror, der tidligere har arbejdet for ham, og angiveligt var havnet i økonomiske vanskeligheder, da han var på offentlig forsørgelse.

Et billede af Gary i et badekar fyldt med kontanter blev fundet på hans telefon, og blev det sidste søm i hans kiste, hvilket førte til hans anholdelse i juli 2021.

I retsdokumenterne fremgår det, at Gary fik fingrene i de Bitcoin, der lå på Larrys Trezo-enhed i bevisskabet ved at bruge en anden enhed. 

Gary er anklaget for at have stjålet 713 af de 4.800 Bitcoin, hans bror havde på sin computer. Dengang havde de en værdi på cirka 5 millioner dollars, hvilket svarer til 35 millioner kroner.

Angiveligt blev pengene brugt til at købe en luksuriøs lejlighed og sikre sig et lån på 1,2 millioner dollars (8,4 millioner kroner).

Larry endte med at erkende sig skyldig i anklagerne om hvidvaskning, og risikerer nu op til 20 år bag tremmer. Desuden kan han se frem til en bøde på 60 millioner dollars (421 millioner kroner).

Også Gary forventes at erkende sig skyldig, hvorfor begge brødre nu kan se frem til at skulle tilbringe tid bag tremmer.

Anbefalet til dig