Mand søger erstatning: Fik amputeret sit 'vedhæng' ved en fejl

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand i 60'erne kræver nu at få en erstatning, efter at have fået amputeret sit 'vedhæng' ved en fejl.

Mest læste i dag

En kirurg i Italien er havnet i problemer. Han bliver nemlig undersøgt af de italienske sundhedsmyndigheder, da han ved en fejl har amputeret en patients 'vedhæng', efter fejlagtigt at have diagnosticeret ham med en tumor.

Den 30-årige kirurg udførte selv operationen, for at kunne fjerne den 'tumor', som manden angiveligt havde. Operationen blev udført en måned efter, at man havde diagnosticeret manden, der menes at være i 60'erne, med kræft.

Ifølge Metro lyder det, at operationen foregik uden de store problemer. De dukkede først op efterfølgende. Her viste det sig, at der nemlig slet ikke var nogen grund til, at han skulle have fjernet, hvad han havde mellem benene.

Det har medført, at den meget oprøret patient har besluttet sig for at kræve en erstatning for den operation, der fandt sted på San Donato Hospital i Arezzo, Toscana, den 13. november 2018.

Metro skriver, at det indledende retsmøde er blevet berammet til den 9. marts, og vil finde sted i retten i Arezzo.

Det britiske medie skriver også, at en lignende sag fandt sted i Frankrig i december sidste år, hvor en række fejl førte til, at en mand fik fjernet sit vedhæng på Nantes University Hospital.

Manden, der siges at være i sin 30'ere, sagde, at operationen efterlod ham med kun hans testikler tilbage. Derudover udtalte han også dengang, at han 'ingen følelse' havde, hvor hans vedhæng engang var.

"Jeg har et had til denne læge, der ikke lyttede til mig. Han spillede russisk roulette med mig," sagde den unavngivne mand til det lokale medie France Bleu.

"Jeg er helt ødelagt, og det er virkelig skammeligt."

Han sagde også, at efter operationen, så 'vidste han det'. Han tilføjede også: "Det var enten døden eller det. Og han havde faktisk fjernet alt. Han havde efterladt testiklerne og havde skåret af ved bunden."

"Men du kan ikke erstatte følelsen af et vedhæng med flere sensorer."

Franskmandens advokat håbede oprindeligt at kunne sikre sin klient en erstatning på 1 million euro, men lokale rapporter tyder på, at han til sidst blev tildelt 62.000 euro i erstatning.

Anbefalet til dig