Mand vandt 7 millioner kr. i Lotto – men får kun 200.000 kr. udbetalt om året

Af: Thea Andersen

|

03/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En lotto-vinder af 7 millioner kroner får kun 200.000 udbetalt om året.

Mest læste i dag

En 57-årig mand blev $1 million, svarende til knap 7 millioner danske kroner, rigere efter at have vundet i lotteriet - i hvert fald vil han være det om cirka 20 år, når han har modtaget alle udbetalingerne.

Rodney Henderson tog chancen og besluttede sig for at købe et "Strike It Rich!" skrabelodsspil fra en butik i Harlem, New York City. Den bosatte fra Brooklyn havde heldet med sig, og han blev $1 million rigere.

Men i stedet for at tage hele summen valgte han at gå med på en udbetalingsplan over 20 år, der vil tildele ham årlige rater på $30.612, hvilket svarer til cirka 200.000 danske kroner, efter påkrævede tilbageholdelser, ifølge New York Lottery.

En af medarbejderne i den 477 Food butik, hvor han købte skrabeloddet, talte med New York Post og påstod, at han ikke havde nogen idé om, at Hendersons vindende lod var solgt i hans butik, skriver Mirror.

"Vi vidste det ikke, indtil nu. De sendte os ikke engang et brev," fortalte Maged Ahmed. Den 49-årige sagde, at han personligt ikke kender Henderson. Men han føler, at Hendersons sejr har gjort hans butik heldig - og han håber, at det vil opfordre flere kunder til at købe deres egne skrabelod fra hans forretning.

"Hvis de føler, at butikken er heldig, kommer de ind for at blive mere heldige," sagde Ahmed. Henderson var en af mange, der krævede førstepræmien på $1 million, og han er en af to identificerede fra New York City, der krævede præmien fra et skrabelodsspil fra New York Lottery.

Roberto Fernandez-Fernandez fra Bronx vandt også $1 million, men valgte at acceptere en engangsbetaling på $612.240 efter tilbageholdelser. Hans lod blev købt hos Uptown Wines & Liquors, en butik beliggende på 278 Nagle Ave i Inwood, Manhattan.

Der blev angiveligt uddelt 22 førstepræmier på $1 million fra lignende spil samt masser af andre lavere gevinster, der stadig kan kræves frem til den 4. april 2024, oplyste New York Lottery.

New York Lottery er den største og mest indbringende lotteriorganisation i Nordamerika. Med de overskydende penge, den modtager, kan denallokere milliarder til offentlige skoler i delstaten New York og dermed styrke uddannelsen i hele staten.

I regnskabsåret 2022-2023 rapporterede New York Lottery en indtjening på cirka $4,4 milliarder og tildelte cirka $1 milliard i lotteristøtte til uddannelse for at finansiere offentlige skoler.

Anbefalet til dig