Mand var død i 90 minutter: Afslører nu uhyggelig detalje om, hvad han så, da han blev genoplivet

02/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Facebook
Mange har haft nærdødsoplevelser, men denne mand har oplevet noget værre. Han var nemlig klinisk død i 90 minutter, før han blev genoplivet.

Mest læste i dag

En mand, der var klinisk død i 90 minutter, har nu åbnet op om, hvordan han oplevede det. Desuden har han også fortalt om, at det var 'uhyggeligt', da han vågnede på hospitalet. Det skriver Daily Star.

Den 61-årige Alistair Blake fik hjertestop i de tidlige morgentimer i januar 2019, mens han sov ved siden af sin kone Melinda. Det var hende, der opdagede det, da hun fandt sin mand 'gurglende' og ikke ved bevidsthed i deres hjem i Australien.

Melinda reagerede hurtigt, og gik derfor straks i gang med at udføre hjertelungeredning på Alistair, som hun på daværende tidspunkt havde været gift med i 35 år. Imens ringede hun efter en ambulance.

Efter at have forsøgt at genoplive sin mand i omtrent 20 minutter, dukkede en ambulance endelig op, hvorefter redderne tog over. De kæmpede en brav kamp, men han var stadig livløs og klinisk død.

Redderne arbejdede med Alistair i over en time, da de fortsatte med at give ham hjertelungeredning. Hertil gav de ham også i alt otte stød i brystet med en hjertestarter.

Efter at have forsøgt at genoplive ham i 90 minutter, lykkedes det endelig at få gang i den 61-årige mands hjerte, og en puls blev fundet. 

"Teknisk set var jeg død i 90 minutter. Jeg kan huske, at jeg gik i seng lørdag aften – og det næste, jeg husker, var, at jeg vågnede torsdag morgen på en vogn, der blev ført fra intensivafdelingen til en hjerteafdeling," siger han.

"Den menneskelige hjerne har totalt udelukket, hvad der skete imellem," lyder det også fra ham.

Han fortæller også, at der efterfølgende er mange, der har spurgt ham om, hvorvidt han så noget, da han var død.

"Mange mennesker spørger mig, om jeg så noget, og nej, jeg så ikke noget. Intet skarpt lys. Intet som det overhovedet," lyder det fra ham.

"Det handler om ikke at vide, hvad der er derude - men jeg har ikke noget imod det, så længe jeg er sund og rask."

Alistair blev derefter transporteret til Frankston Hospital, hvor lægerne var i stand til at operere ham.

Hertil er han også blevet udstyret med en pacemaker. Han nåede at være indlagt på hospitalet i 12 dage, inden han var klar til at blive udskrevet.

"Du har en helt anden tilgang til livet. Reducerer antallet af timer, jeg arbejder, og prøver at være mere sammen med familie og venner," fortæller Alistair.

"Mine spisevaner har ændret sig. Jeg spiser mere sundt og dyrker mere motion. Hvis du skal videre, så skal du videre. Hvis det sker, så sker det."