Maria finder reklameblad fra 1991: Se her hvad dagligvarer kostede dengang

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Priserne virker utopiske.

Mest læste i dag

Forestil dig et Danmark, hvor dagligvarer kostede en brøkdel af, hvad de gør i dag. Den tanke blev næsten til virkelighed, da en kvinde ved navn Maria stødte på en reklameblad fra 1991.

Selvom reklamebladet var fra et udenlandsk, nordisk supermarked, så viser udviklingen alligevel, hvor vildt det er gået for sig på prisfronten, siden starten af 90'erne.

Dengang var priserne nemlig så lave, at de næsten virker utopiske set med moderne øjne.

Sådan skriver det finske medie Mtvuutiset.

Reklamebladet afslører, at en leverpostej eller en pakke regnbueørredfilet kostede en brøkdel af dagens priser. Dengang kostede en leverpostej cirka 7,5 kroner, og en regnbueørredfilet 63 kroner.

I dagens Danmark lyder næsten for gode til at være sande.

Men det gamle reklameblad understreger en hård virkelighed. De seneste år har været præget af støt stigende dagligvarepriser, hvilket har gjort indkøb til en stadig større post i danskernes budget.

Det er også grunden til, at flere og flere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Marias fund er en rejse ned ad 'memory lane' og er er en påmindelse om, hvordan inflation og prisstigninger har ændret vores forhold til dagligvarekøb.

Det er nok ret utænkeligt, at vi nogensinde vender tilbage til 1991's priser, men det er også værd at huske på, at værdien af kronen og euroen også har udviklet sig fra dengang, hvilket også bør tages med i ligningen.

Anbefalet til dig